Δημήτρης Μεσσάρης: ''Ζητείται Ελπίδα …''

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 08:57

Δημήτρης Μεσσάρης: ''Ζητείται Ελπίδα …''

Ανακοίνωση απο τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Πάλλης Ξεκίνημα'' 

Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιείτο σήμερα στις 6:30 με μοναδικό θέμα την από 1-04-2024 παύση της διοικητικής υποστήριξης του Δήμου μας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αργοστολίου, μετατέθηκε για την επόμενη Δευτέρα.

Για την ιστορία, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δήμαρχου Αργοστολίου, ζητήσαμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου, τονίζοντας τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης. θεωρήσαμε δε επιβεβλημένο, το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκληθεί πριν την έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης τόσο για τυπικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους .

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, από χθες η Υπηρεσία Δόμησης Αργοστολίου όχι μόνο δεν εκδίδει νέες οικοδομικές άδειες για τους πολίτες της Παλικής αλλά δεν διεκπεραιώνει και καμία άλλη διοικητική πράξη, όπως για παρατάσεις εργοταξιακών συνδέσεων, για ρευματοδοτήσεις, για ορισμό ελεγκτών δόμησης και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δεν ελέγχονται πλέον ούτε καν οι αιτήσεις που νομίμως είχαν κατατεθεί πριν την έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης.

Διαβάζοντας προσεκτικά την απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου, είναι ξεκάθαρο τόσο το μέγεθος του προβλήματος, όσο και οι ενέργειες που έπρεπε να είχαν γίνει από πλευράς Δήμου Ληξουρίου, για τη επίλυση του.

Όσο επιεικείς και αν θέλουμε να είμαστε απέναντι στην Δημοτική Αρχή για την αναίτια ολιγωρία, την εξοργιστική ανευθυνότητα και την αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία έχει χειριστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, δυστυχώς η ζημιά που επιφέρει   στην τοπική κοινωνία, είναι τεράστια και την εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Θεωρούμε απαράδεκτη και προσχηματική την αναβολή του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του τόπου μας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Η Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν υπερβαίνει εαυτόν ως οφείλει απέναντι στην κοινωνία που την στήριξε αλλά ψάχνει απεγνωσμένα δάχτυλο να κρυφτεί.

Ληξούρι 02/04/2024

Για το Πάλλης Ξεκίνημα

Ο επικεφαλής

Μεσσάρης   Δημήτριος




00 inkefalonia general ad 300X250