Θεόφιλος σε Λυκούδη – Ανουσάκη: ‘’Με στεναχωρεί όταν στα δύσκολα ‘’σφυρίζετε αδιάφορα’’ και ‘’ρίχνετε την μπάλα στην εξέδρα’’

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:41

Θεόφιλος σε Λυκούδη – Ανουσάκη: ‘’Με στεναχωρεί όταν στα δύσκολα ‘’σφυρίζετε αδιάφορα’’ και ‘’ρίχνετε την μπάλα στην εξέδρα’’

Μάταια τους καλούσε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στο θέμα του ‘’ξηλώματος’’ της Πέργκολας που βρίσκεται σε κοινόχηστο χώρο, ώστε να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα ανάπλασης στην αγορά του Αργοστολίου

‘’Δεν περίμενα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ‘’σφυρίζουν αδιάφορα’’ και να ‘’πετάνε την μπάλα στην εξέδρα’’. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων’’ με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, αναφερόμενους στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιάννη Λυκούδη και Νίκο Ανουσάκη, εξέφραζε ανοικτά την δυσφορία του για την στάση των δύο, στο ζήτημα που εκείνη την στιγμή ήταν προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου.

Και το ζήτημα που εκείνη την ώρα ταλάνιζε την συνεδρίαση, ήταν το θέμα του ‘’ξηλώματος’’ της πέργκολας που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο στην αγορά του Αργοστολίου, ώστε να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα ανάπλασης και βελτίωσης της παραλιακής στο ύψος της κεντρικής αγοράς.

Για την ακρίβεια της κουβέντας, το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο ως ‘’Έγκριση απόφασης Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με Αφαίρεση –Απομάκρυνση Σταθερών Κατασκευών από τον Κοινόχρηστο Χώρο Έμπροσθεν και πλάι καταστήματος «ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» Αραβαντινός –Κουτσουβής Γεράσιμος , στα πλαίσια υλοποίησης του έργου : «Αφαίρεση & Αναβάθμιση Δικτύου Πλατειών , Πεζοδρόμων & Κεντρικής Αγοράς πόλεως Αργοστολίου.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, προσπαθούσε να πείσει τους επικεφαλής Λυκούδη και Ανουσάκη να αλλάξουν στάση και να ταχθούν υπέρ της συνέχισης του έργου ανάπτυξης στην παραλία της πόλης του Αργοστολίου. Να στηρίξουν δηλαδή κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει, υπέρ της πόλης του Αργοστολίου, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

‘’Υπηρετούμε ως Δημοτική Αρχή μια μελέτη που όταν θα υλοποιηθεί θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. H ανάπλαση στην αγορά θα αναβαθμίσει όλη την πόλη και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά της’’ ήταν τα πρώτα λόγια του δημάρχου Αργοστολίου, κατά την τοποθέτησή του επί του ζητήματος.

DSC 0699

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: ‘’Το έργο στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου ήταν ένα στοίχημα για εμάς και με αυτό επανεκλεγήκαμε. Τα έργα που ήδη εκτελούνται και θα εκτελεστούν στο μέλλον, τα είπαμε στον κόσμο. Οπότε δεν υπήρχε κάποιος που δεν είχε ενημερωθεί για το τι θα γίνει στο σημείο εκείνο της παραλίας του Αργοστολίου.

Ζήτησα την βοήθεια όλων σας, γιατί για να προχωρήσει η πόλη, θα έπρεπε κάποιοι να ξεβολευτούν. Και πρέπει να πει δημόσια η μείζονα αντιπολίτευση ότι είναι υπέρ της πέργκολας και να μην υπεκφεύγει.

«Κινούμαστε πάντα για το καλό του δήμου. Δεν είμαστε εχθροί με κανέναν’’

Κάναμε μια μελέτη που περιλαμβάνει ανάπλαση στις στοές και στον κοινόχρηστο χώρο της αγοράς. Για να προχωρήσει το έργο, ο εργολάβος θα έπρεπε να ανοίξει τις στοές που είναι περιουσία του δήμου. Οι στοές άνοιξαν και στον χώρο αυτό θα γίνει ανάπλαση στα δάπεδα. Ανεβαίνει λοιπόν η αξία του καταστήματος του κ. Αραβαντινού, με αυτή την ανάπλαση. Όμως ο ιδιώτης δεν έχει την χρήση του χώρου. Η χρήση του χώρου ανήκει στον Δήμο Αργοστολίου. Και ερχόμαστε να ανακαλέσουμε μία απόφαση της Νομαρχιακής το 2009.

Λέμε δηλαδή ότι για λόγους δημόσιου συμφέροντος, ο χώρος εκεί πρέπει να γίνει με βάση την μελέτη του έργου. Εγώ δεν έχω κάτι με κανέναν. Θεωρούσαμε ότι θα υπάρχει συνεργασία και θα ξηλωθεί αυτή η πέργκολα. Κάτι διαφορετικό από αυτό, είναι σαν να μην θέλουμε να γίνει το έργο. Και για μένα είναι δύσκολο όλο αυτό, γιατί καλείται ένας επαγγελματίας να ξεβολευτεί. Όμως η καρέκλα του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου έχει δυσκολίες. Με σεβασμό άκουσα τον κ. Αραβαντινό και τον δικηγόρο του τον κ. Θεοδωράτο, σε αυτά που υποστήριξαν. Εμείς δεν έχουμε προηγούμενα μαζί τους. Εμείς κινούμαστε πάντα για το καλό του δήμου. Δεν είμαστε εχθροί με κανέναν’’.

DSC 0719

DSC 0712

Ο κ. Μιχαλάτος, μίλησε και για την αξία που θα πάρει η περιοχή εκεί, όταν το έργο ολοκληρωθεί: ‘’Όταν θα γίνει η αναβάθμιση και θα πάρει μεγαλύτερη αξία η περιοχή, τότε θα έρθετε όλοι εδώ και θα πείτε μπράβο που ως Δημοτική Αρχή τα καταφέραμε. Αυτή η πέργκολα όμως, δεν ταιριάζει εκεί. Και σήμερα φεύγω στεναχωρημένος από την συνεδρίαση, γιατί δεν περίμενα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ‘’σφυρίζουν αδιάφορα’’ και να ‘’πετάνε την μπάλα στην εξέδρα’’. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων’’.

‘’Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν είχε ενημερωθεί’’

’Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν είχε ενημερωθεί’’, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος και συνέχισε λέγοντας: ‘’Καταθέσαμε το σχέδιο της ανάπλασης, με λεπτομέρειες πριν τις εκλογές και στο διαδίκτυο για να δουν όλοι τι ακριβώς θα γίνει εκεί’’.

Υπήρξε πρόταση από την αντιπολίτευση να αναβληθεί το θέμα, τόσο από την παράταξη του Γιάννη Λυκούδη, όσο και από την παράταξη Νίκου Ανουσάκη.

Ώριμη η στάση της παράταξης Αλέξανδρου Παντελειού, η οποία ψήφισε υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.

Λευκό ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής αυτής Γιάννης Κουρούκλης.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Παρακάτω τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

{https://www.youtube.com/watch?v=1B_iC7X-INg}

{https://www.youtube.com/watch?v=3TEBvi9dk_0}

DSC 0701DSC 0702DSC 0704DSC 0705DSC 0708DSC 0709DSC 0717DSC 0724




00 inkefalonia general ad 300X250