Αναβαθμίζονται τα πρώτα 30 από τα 150 κτίρια του Δήμου Αργοστολίου - Στον Πολιτισμό όσα δεν χρησιμοποιούνται με ενέργειες Θεόφιλου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 13:28

Αναβαθμίζονται τα πρώτα 30 από τα 150 κτίρια του Δήμου Αργοστολίου - Στον Πολιτισμό όσα δεν χρησιμοποιούνται με ενέργειες Θεόφιλου

Για το ζήτημα της αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος στον COSMOS 96,5.

“Η εντολή του δημάρχου είναι να συντηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε όλη την περιουσία του δήμου με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δήμος αυτή τη στιγμή έχει 150 κτίρια, από τον Άγιο Νικόλαο έως τα Ζόλα και η καταγραφή συνεχίζεται.

Εμείς, από την προηγούμενη τετραετία, κάθε χρόνο εκτελούμε μια μελέτη από τη δημοτική οδοποιία έως την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό κτιρίων του Δήμου.Αρκετά από αυτά τα κτίρια, είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Ήδη έχουμε επέμβει σε πάνω από 30 κτίρια, στα 4 αυτά χρόνια.

Π.χ.  το σχολείο στα Ζόλα (αλλαγή στέγης και ηλεκτρολογική εγκατάσταση), το Δημοτικό σχολείο και κοινοτικό κατάστημα Αγκώνα, το Πολιτιστικό κέντρο στην Θηνιά, το Δημοτικό σχολείο στα Διλινάτα, το Δημοτικό κατάστημα στον Πόρο, το Κτίριο Σκάλας, το Κοινοτικό κατάστημα στη Λακήθρα και  Τρωϊαάννάτα. 

Σε όλα έχουμε κάνει μελέτη ώστε να τα φέρουμε σε μια καλή κατάσταση.

Όσα έχουν χρήση, τα αφήνουμε με τη χρήση που έχουν, όσα δεν έχουν χρήση, ο Δήμαρχος , σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα δίνει σε αυτούς, προκειμένου να έχουν ένα χώρο, για να γίνονται δραστηριότητες για το χωριό , τα παιδιά κλπ.

Για πολλά χρόνια , τα κτίρια του δήμου ήταν παρατημένα, με αποτέλεσμα να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση το κτιριακό απόθεμα του Δήμου.




00 inkefalonia general ad 300X250