"Δεν μοιράζω δαχτυλίδια εγώ" τονίζει ο Αλέξανδρος Παρίσης στον COSMOS 96,5 : - Ο απολογισμός και το "καρφί" στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 21:28

"Δεν μοιράζω δαχτυλίδια εγώ" τονίζει ο Αλέξανδρος Παρίσης στον COSMOS 96,5 :  - Ο απολογισμός και το "καρφί" στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» με αφορμή την ανακοίνωση της παραίτησης του από επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο κος Παρίσης στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε τα εξής:

«Έκανα μια επιστολή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την συμπαράσταση και την βοήθεια 14 χρόνια, που ήταν όλοι δίπλα μου. Δεν μοιράζω δαχτυλίδια εγώ. Θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Ποιες είναι οι διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής;

«Θα γίνει ψηφοφορία. Αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία, ψηφοφορία μεταξύ των πέντε που είναι στην παράταξη. Εγώ παραμένω στον συνδυασμό αλλά άλλος θα αναλάβει την αρχηγεία. Εγώ παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος».

Πως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από επικεφαλής;

«Δεν είναι κακό να υπάρξει μια ανανέωση. Εγώ θα είμαι δίπλα και θα βοηθάω».

Τι θυμάται από τα 14 χρόνια που υπήρξε επικεφαλής της παράταξης;  

«Όφειλα να βγάλω μια επιστολή και να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά μου και με βοήθησαν και νιώθω περήφανος που η Κεφαλονιά με τίμησε και με είχε 10 χρόνια Δήμαρχο σε ολόκληρη την Κεφαλονιά – όχι τώρα που έχουν σπάσει οι Δήμοι και έχει αρχίσει η καταστροφή της Κεφαλονιάς γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Και βουλευτής βγήκα και Πρόεδρος στην ΠΕΔΙΝ 10 χρόνια…

Ανέλαβα σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς λεφτά χωρίς τίποτα. Με έναν ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να με εκτοπίσει και να με βάλουν φυλακή, μέχρι και στο πειθαρχικό με έστειλαν. Με σεισμούς το 2014 που είδατε πως τους αντιμετώπισα… Μέχρι και τον Πρωθυπουργό έφερα ένα βράδυ στην Κεφαλονιά.

Κάναμε αναπλάσεις χωρίς λεφτά. Εργοστάσιο νερού. Πετάξαμε αμιαντοσωλήνες . Το Γηροκομείο προχωρήσαμε… Ό,τι μπορούσαμε κάναμε.

Υπάρχουν και πολλά που έπρεπε να κάνω αλλά δεν τα έκανα, αλλά ότι περνάει περνάει. Τώρα πάμε σε καινούργιες μέρες και έχουμε νέα χρόνια μπροστά μας».

Πως βλέπει την λειτουργεία του Δήμου;

«Δεν είμαι σε θέση να κρίνω ακόμα. Πρέπει να μαζευτούν ακόμα πολλά πράγματα. Δεν μπορεί ένας να τα κάνει όλα. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και αν αγαπάμε αυτό τον τόπο να φτιάξουμε κάτι.  Από κει και πέρα το να κάνει απλά αντιπολίτευσή  δεν βγάζει πουθενά. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και να «σφιχτούμε».

Ακούστε το ηχητικό




00 inkefalonia general ad 300X250