Στανίτσας: Εγώ ήμουν υποψήφιος, εγώ έχασα στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 09:19

Στανίτσας: Εγώ ήμουν υποψήφιος, εγώ έχασα στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ (COSMOS 96,5)

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας ο οποίος εξήγησε τι πραγματικά συνέβη στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ στην Κέρκυρα, στις οποίες ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος.

«Δεν ήθελα να μιλήσω πριν από τις εκλογές γιατί διάβαζα και το τελευταίο διάστημα στον ηλεκτρονικό τύπο  πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Σε κάποια πράγματα θέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω – γιατί διαβάζω πράγματα τρελά – ότι υποψήφιος για Πρόεδρος ήμουν εγώ. Δεν ήταν ούτε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος που με στήριξε ούτε ο Παναγής Δρακουλόγκωνας. Οπότε αν κάποιος έχασε χθες, αυτός ήμουν εγώ. Δεν έχασε ούτε ο Παναγής ούτε ο Θεόφιλος. Αυτό το ξεκαθαρίζω γιατί δεν θέλω να γράφονται πράγματα στο διαδίκτυο ή να λέγονται και να μεταφέρονται οι ευθύνες αλλού. Αν κάποιος φταίει για την χθεσινή  αποτυχία την δικιά μου, είμαι εγώ, όχι κανένας άλλος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους που με στήριξαν και στους συναδέλφους στην ΠΕΔ, γιατί κάναμε έναν αγώνα ο οποίος ήταν από την αρχή δύσκολος. Πάνω – κάτω ξέραμε το αποτέλεσμα, αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ, καθώς πιστεύουμε ότι η ΠΕΔ είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που μπορούμε και εμείς να έχουμε την δική μας φωνή και να διεκδικούμε πράγματα. Πράγμα που έκανα την προηγούμενη φορά (το 2019), όταν με πρόταση δικιά μου κατέβηκε για Πρόεδρος ο Αλέκος Παρίσης και εκλέχτηκε.

Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι την προηγούμενη Πέμπτη δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του Στανίτσα και του Παρίση. Την προηγούμενη Πέμπτη “στήθηκαν” δύο ψηφοδέλτια. Το ένα ουσιαστικά από τους Δημάρχους της Κέρκυρας στο οποίο συμμετείχε ο Αλέξανδρος Παρίσης  - και αν θυμάστε, στην κατάταξη της  ψηφοφορίας ήταν τέταρτος – και ένα ψηφοδέλτιο που φτιάχτηκε από εμένα, από τον Παναγή Δρακουλόγκωνα, από τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, από τον Δήμαρχο των Παξών, από τον Δήμαρχο της Ζακύνθου…Από αυτό εκλέξαμε 4 εκλέκτορες και από το άλλο ψηφοδέλτιο εκλέχθηκαν 6 (μέσα στο οποίο ήταν υποψήφιος ως Δημοτικός Σύμβουλος για να προκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ  ο κύριος Παρίσης).

Χθες ψηφίζαμε για Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και 2 μέλη του εποπτικού συμβουλίου σε ξεχωριστές κάλπες. Έτσι λοιπόν χθες υποψήφιος ήμουν εγώ και ο Δήμαρχος Ζακύνθου ο οποίος, την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε το ψηφοδέλτιο που υποστηρίξαμε και εμείς. Για Αντιπρόεδρος ήταν υποψήφιος ο Χαράλαμπος Καλός και ο Αλέξανδρος Παρίσης και στο εποπτικό συμβούλιο είχαμε υποψήφιο τον Σπύρο Σπαθή, ο οποίος εκλέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά χθες δεν κατάφερε να εκλεγεί. Αυτή λοιπόν είναι η όλη διαδικασία που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Οπότε ουδέποτε ο Αλέξανδρος Παρίσης  - μέχρι και 2 εβδομάδες πριν που μιλούσαμε – μου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψήφιος Πρόεδρος και αυτό φάνηκε και κατά την χθεσινή διαδικασία, όπου ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα σε άλλη κάλπη, ως αντιπρόεδρος. Απλώς, διάβασα χθες ότι κέρδισε το ψηφοδέλτιο Παρίση και έχασε του Στανίτσα… Αυτά τα ψηφοδέλτια την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχαν καθώς την περασμένη εβδομάδα εγώ δεν ήμουν υποψήφιος, ο Παρίσης ήταν υποψήφιος γιατί ως Δημοτικός Σύμβουλος έπρεπε να εκλεγεί για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ.

Το θέμα είναι ότι την προηγούμενη φορά εγώ στήριξα τον Αλέξανδρο Παρίση και με δικιά μου εισήγηση εκλέχτηκε Πρόεδρος, ενώ αυτή την φορά ο Αλέξανδρος επέλεξε να μην στηρίξει έναν Δήμαρχο από τον Νομό, αλλά να συμμαχήσει με Δημάρχους από Κέρκυρα, από Ζάκυνθο και από Λευκάδα για να εκλεγεί Αντιπρόεδρος. Αυτή είναι η διαφορά. Αυτή είναι η αλήθεια! Ακόμα και μια ώρα πριν του είπα να κάτσουμε κάτω να συζητήσουμε και ακόμα περιμένω απάντηση.

Αυτά θέλησα να τα πω για να γνωρίζει ο κόσμος τι έγινε στην Κέρκυρα. Από κει και πέρα ότι έγινε στην Κέρκυρα μένει εκεί, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Ειλικρινά τον Αλέξανδρο τον σέβομαι και οι σχέσεις που είχαμε δεν θα χαλάσουν για τις εκλογές της ΠΕΔ. Ο ρόλος όλων μας είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα γίνεται για τον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τα νησιά μας. Αυτό δεν αλλάζει».

Ακούστε την συνέντευξη




00 inkefalonia general ad 300X250