Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Αίτημα για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την προσέγγιση του φερι μπωτ στο λιμένα Ληξουρίου ληξουριου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 17:59

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Αίτημα για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την προσέγγιση του φερι μπωτ στο λιμένα Ληξουρίου ληξουριου

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «προσέγγιση του φερι μπωτ στο λιμένα ληξουριου»

Κ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΡΙΣΗ

Κ. Πρόεδρε,

Τους τελευταίους μήνες με μονομερή, από την πλευρά της εταιρείας, τρόπο αλλά και με την έγκριση της Δημοτικής Αρχής κ.Κατσιβέλη, έχει αλλάξει η προσέγγιση των “ferry boat” στην γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι . Συγκεκριμένα, αντί να προσεγγίζουν εντός του λιμανιού του Ληξουρίου όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσεγγίζουν εξωτερικά του Λιμανιού στον ακροπροβλήτα του «βραχίονα».

Η παραπάνω αλλαγή που σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο και την εταιρεία είχε «προσωρινό» χαρακτήρα, έχει χωρίς καμιά απόφαση σχεδόν μονιμοποιηθεί, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε όσους επιβάτες ντόπιους και ξένους δεν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο και ιδιαίτερα ασθενείς, ηλικιωμένους , οικογένειες με μικρά παιδιά κ.α. Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας και οι φιλοξενούμενοι αναγκάζονται να διανύσουν 300 μέτρα μέχρι να επιβιβαστούν ή για να φθάσουν από το σημείο της αποβίβασης στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι αυτήν την δοκιμασία την υπόκεινται οι συμπολίτες μας ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες.

Επιπλέον όμως των παραπάνω υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα ασφάλειας κυρίως των πεζών αφού η διευθέτηση του διαδρόμου για τους πεζούς έχει γίνει πρόχειρα (πλαστικοί κώνοι) πράγμα που τους εκθέτει άμεσα σε οποιαδήποτε λάθος επιλογή κάποιου οδηγού ιδιαίτερα την στιγμή της αποβίβασης και της επιβίβασης.

Επειδή η παραπάνω αλλαγή μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει αρκετά παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας , αλλά και επειδή κανένας ουσιαστικός λόγος ( ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο) δεν συντρέχει, πλην της εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης εταιρείας, για να συνεχίζεται η συγκεκριμένη προσέγγιση, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις ,μια και το ζητούμενο πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και κυρίως των πιο ευάλωτων.

Είναι αυτονόητο και επειδή έχει λήξει η θητεία του λιμενικού ταμείου (εκπροσωπείται η Δ.Αρχή μέχρι σήμερα με δύο μέλη της) ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης προκειμένου να συμβάλλουν στην συζήτηση, ώστε να αποκατασταθεί η πρότερη κατάσταση και η προσέγγιση να γίνεται μέσα στο λιμάνι στο σημείο όπου γινόταν ανέκαθεν.

ΛΗΞΟΎΡΙ 7/2/2024                     

    Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250