Στανίτσας σε Υπ. Ναυτιλίας: "Ζητάμε την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκης - Σάμης με την Πάτρα"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 12:36

Στανίτσας σε Υπ. Ναυτιλίας: "Ζητάμε την απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκης - Σάμης με την Πάτρα"

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Χρ. Στυλιανίδη

Θέμα: Απρόσκοπτη Ακτοπλοϊκή σύνδεση μικρών νησιών – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Δεχθείτε καταρχάς τις καλύτερες ευχές μας για το νέο έτος, αλλά και τις ευχαριστίες μας για το σύνολο των θετικών παρεμβάσεων του Υπουργείου σας, σχετικά με την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των μικρών νησιών.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δρομολογηθεί και έχουν λυθεί χρόνια προβλήματα των μικρών νησιών.
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας θέσουμε για ακόμη μια φορά ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργείται στις γραμμές που συνδέουν τα μικρά μας νησιά και οι οποίες λόγο ακινησίας ( ορισμένη περίοδο το χρόνου) δυσκολεύουν την μετακίνηση των μικρονησιωτών.
Μετακινήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν ακόμη και με χρόνιες θεραπείες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων ( αιμοκαθάρσεις κλπ)
Επίσης σε ορισμένα νησιά η ακινησία γίνεται από πλοίο το οποίο δεν προβλέπετε η αντικατάσταση του από άλλο.
Έχουμε κάνει κύριε Υπουργέ, πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα και τις δυσκολίες που υπάρχουν όμως ειναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης συμπληρωματικού πλοίου.
Η Ανάγκη όμως ορισμένων κατηγοριών μικρονησιωτών να επισκευθούν μεγάλα διοικητικά και Ιατρικά κέντρα είναι συνεχείς για όλο το χρόνο, όπως είναι για την Ιθάκη η Πάτρα.
Υπάρχουν μικρονησιώτες με ανάγκη να επισκευθούν Ιατρούς σε νοσοκομεία της Πάτρας, όπου δεν δέχεται αναβολή η επίσκεψη τους.
Για το λόγο πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση να εξυπηρετηθούν τα νησιά αυτά με νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει την απρόσκοπτη μετακίνηση Μικρονησιώτη σε μεγάλα Διοικητικά και Ιατρικά κέντρα πού εξυπηρετούν αυτό το νησί.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Ιθακης κ Αντιπρόεδρος Δικτύου Μικρών Νησιών Διονύσης Γερ Στανίτσας
Ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελ Κεχαγιόγλου.

 




00 inkefalonia general ad 300X250