Ρόδη Κράτσα: Απάντηση στην ΑΝΑΣΑ για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 10:30

Ρόδη Κράτσα: Απάντηση στην ΑΝΑΣΑ για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Απάντηση στην ΑΝΑΣΑ

Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα αποκτήσει Μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων

και αντίστροφης όσμωσης με μικρότερο κόστος και ενοποιημένη διαδικασία

Αν ενδιαφέρεται πραγματικά η ΑΝΑΣΑ για την διαχείριση στο Τεμπλόνι,

ας παρακολουθεί προσεκτικά και ας εκφράζεται υπεύθυνα

Διαβάζουμε την ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρειά μας με τίτλο «Αύξηση 97% κάνει στους Δήμους ο ΦΟΔΣΑ για τη μονάδα αντίστροφης όσμωσης στο Τεμπλόνι!» με την οποία μάλιστα καταλήγει «Καλούμε τους υπεύθυνους του ΦΟΔΣΑ να αναστείλουν τον διαγωνισμό, να επανεξετάσουν τα νέα υπέρογκα κοστολόγια και να δώσουν δημόσια εξηγήσεις».

Είναι προφανές ότι η ΑΝΑΣΑ προσπαθεί ακόμα μια  φόρα να ανακαλύψει στο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων παρατυπίες και σκάνδαλα αλλά φεύ. Κάθε φορά διαπιστώνεται είτε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και υποδομών, είτε την ανεπάρκεια του/των συντακτών των ανακοινώσεων της, είτε την κακή και προκατειλημμένη ενημέρωση που λαμβάνει, είτε την συνεχή αγωνία να καλύψει το ανεπαρκές παρελθόν της και την έλλειψη τεκμηριωμένων θέσεων, είτε όλα μαζί.

Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων με την 107/2023 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε τα τεύχη Δημοπράτησης για «Λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων με Αντίστροφη Ώσμωση ΧΥΤΑ Κέρκυρας», με προσυπολογιζόμενο μηναίο κόστος 51.398€ (με ΦΠΑ).

Αυτό το οποίο η ΑΝΑΣΑ δεν αναφέρει είναι ότι η Ανάθεση αυτή περιλαμβάνει δυο προηγούμενες Συμβάσεις από τον ΣΥΔΙΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ,

1.  την με  Αριθ. Πρωτ.: 896/18-07-2022 ανατέθηκε η υπηρεσία με τίτλο   «ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ»  με μηνιαίο κόστος 26.040€/μήνα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και

 2. την  Αρ. Πρωτ: 280/  13-02-2023 σύμβαση με τίτλο  «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ» με μηνιαίο κόστος 22.072€/μήνα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Και οι δύο Συμβάσεις είχαν ξεκινήσει από τον παλιό ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας και συνεχίστηκαν από το ΦοΔΣΑ, και οι δύο αφορούν στο ίδιο αντικείμενο, την Επεξεργασία των Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Με την απόφαση 107/2023 απόφαση του ΔΣ ενοποιήθηκαν πλέον οι δύο ανωτέρω υπηρεσίες σε μία  και εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης  του έργου με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ ΣΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ» και προκηρύχθηκε ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός διαγωνισμός με μηνιαίο προσυπολογιζόμενο κόστος 51.398€/μήνα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Που σημαίνει ότι μετά την διενέργεια του διαγωνισμού και με την αναμενόμενη έκπτωση η νέα, ολοκληρωμένη, Σύμβαση θα έχει κόστος μικρότερο από το άθροισμα των δύο προηγούμενων.

Αυτά και καλές γιορτές στην ΑΝΑΣΑ με περισσότερη φώτιση και σύνεση.




00 inkefalonia general ad 300X250