Λαϊκή Συσπείρωση: Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης να επιστρέψει αμέσως στο φυσικό της χώρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 09:01

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης να επιστρέψει αμέσως στο φυσικό της χώρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης να επιστρέψει αμέσως στο φυσικό της χώρο

Στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στην Δημοτική Αρχή  Κατσιβέλη (ΝΔ) το ερώτημα γιατί δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην θέση της η βιβλιοθήκη  του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης.

Υπενθυμίζουμε στο λαό της Παλικής και ιδιαίτερα στους κατοίκους της περιοχής της Ανωγής,  ότι η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη ήταν μια πλούσια βιβλιοθήκη που αριθμούσε εκατοντάδες βιβλία μορφωτικού και ιστορικού περιεχομένου - κάποια από αυτά σημαντικής αρχειακής αξίας - που βρισκόταν τακτοποιημένα σε αριστοτεχνικές ξύλινες προθήκες. Η βιβλιοθήκη τα χρόνια πριν τους σεισμούς του 2014 ήταν πλήρως αρχειοθετημένη και λειτουργούσε ως δανειστική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Από το 2014 και μετά δυστυχώς ακολούθησε τη  μοίρα του σχολείου που περίμενε 9 χρόνια την επισκευή του. Ωστόσο, κατά την διάρκεια των επισκευών, η βιβλιοθήκη (προθήκες και βιβλία), απομακρύνθηκαν από το σχολείο, ενώ μετά το πέρας της επισκευής δεν έχει ακόμη επιστρέψει στο σχολείο.

Στην αυτονόητη ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης  η Δημοτική Αρχή  απάντησε δια του Αντιδημάρχου της κ. Γαλανού ότι οι προθήκες  «…σάπισαν και διαλύθηκαν τα δε βιβλία μούχλιασαν και καταστράφηκαν»!!!  Μετά την επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης  να γίνει γνωστό που ακριβώς βρίσκονται έστω και κατεστραμμένα τα βιβλία ο κ. Αντιδήμαρχος μας πληροφόρησε τελικά, ότι βρίσκονται στην υπόγεια αποθήκη του Γυμνασίου Ληξουρίου. Πράγματι, μετά από επίσκεψή μας στο χώρο, διαπιστώσαμε ότι  κάποια από αυτά τα βιβλία  βρίσκονται ακόμη  μέσα σε σακούλες απορριμμάτων.

Τα σχόλια περιττεύουν!!! Ένα ακόμη κομμάτι της πνευματικής, μορφωτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς εγκαταλείφτηκε για να καταστραφεί τελικά με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αφού δεν αποτελεί γι αυτήν προτεραιότητα.

Έστω και τώρα καλούμε τη Δημοτική Αρχή να περιμαζέψει ότι έχει απομείνει από την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη να την επανατοποθετήσει στο Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης και να την αρχειοθετήσει ξανά ώστε να μην χαθούν επιπλέον πολύτιμα και ιστορικά βιβλία.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής δεν αποτελεί απλά μια ανάγκη για τους μαθητές και τους πολίτες της Παλικής αλλά ένα ΧΡΕΟΣ.

ΛΗΞΟΥΡΙ 4/12/2023                                                Η Λαϊκή Συσπείρωση




00 inkefalonia general ad 300X250