Σπύρος Φαρακλός-Λαϊκή Συσπείρωση: Σε ποιον πλανήτη ζει η κ. Κράτσα;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 19:01

Σπύρος Φαρακλός-Λαϊκή Συσπείρωση: Σε ποιον πλανήτη ζει η κ. Κράτσα;

Πριν μερικά 24ωρα, η νυν περιφερειάρχης κ. Κράτσα, αφού έκανε την βόλτα της στο Αργοστόλι στήνοντας και εκεί επικοινωνιακές φιέστες, σειρά είχε το Ληξούρι, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε το «μαύρο-άσπρο» για όσα ζει ο λαός μας και φυσικά για όσα (δεν) έκανε την τελευταία 4ετια.

Συγκεκριμένα η κ. Κράτσα είχε το θράσος:

  • Να αναφερθεί για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών για το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης, ενώ η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν 9 χρόνια για να συμβεί, κύρια μέσα από αγώνες, δεκάδες ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κουβέντα φυσικά δεν έβγαλε ότι οι μαθητές, 10 χρόνια τώρα, αφότου  εγκατέλειψαν το τσακισμένο σχολείο τους, φιλοξενούνταν εγκαταλειμμένοι στην μοίρα τους σε ένα απαρχαιωμένο και ακατάλληλο κοινοτικό κτίριο ολίγων τετραγωνικών στο Σκηνιά Παλικής
  • Να μας ενημερώσει ότι δρομολογείται ανάδοχος για την επισκευή του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου, δηλαδή 4 χρόνια της θητείας της δεν έγινε απολύτως τίποτα.
  • Να εκθειάσει ότι χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια για το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο μετά τον Ιανό, ενώ όλοι καθημερινά βιώνουμε τεράστια ταλαιπωρία με το οδικό δίκτυο, με κίνδυνο τις ζωές και τον φόβο μιας νέας νεροποντής, όντας απροστάτευτοι.

Η αλήθεια είναι ότι η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα παρόλο που ως δια μαγείας δεν έβρισκε πόρους για να υλοποιήσει έργα που αφορούν βασικές μας ανάγκες, έδινε αφειδώς ζεστό χρήμα για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλοξενοδόχων.

Οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις του Τρεπεκλή (που είναι και γεννημα-θρεμμα της παράταξης της κ.Κράτσα) του κ.Γαλιατσάτου, της κ.Δρυ, που στηρίζονται επίσημα ή ανεπίσημα από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ παρόλο που επιδίδονται ειδικά αυτό το προεκλογικό διάστημα σε διάφορα ανέξοδα ευχολόγια, όλοι τους θα συνεχίσουν να υλοποιούν την αδιέξοδη πολιτική, που στρέφεται ενάντια στον λαό και τη νέα γενιά είτε εμφανίζονται ότι στηρίζονται από κάποιο κόμμα είτε ως τάχα “ανεξάρτητοι”.

Ας σκεφτεί καλά ο λαός του Ληξουρίου και όλης της Κεφαλονιάς:

Μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο πραγματικά φιλολαϊκό έργο οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων που δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν αναλάβει «εργολαβία» από τα κόμματά τους να προωθήσουν σε τοπικό επίπεδο την επιχειρηματική δράση σε κάθε πλευρά της ζωής του λαού, πνίγοντας τις ανάγκες του για τα κέρδη των λίγων;

Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος, οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι που συμφωνούν ότι η χρηματοδότηση των δήμων και περιφερειών θα γίνεται όλο και περισσότερο με ίδια έσοδα, δηλαδή στην πράξη με επιπλέον φορολεηλασία του λαού;

Ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής.

Που δεν κρύβονται πίσω από παχιά λόγια για «οράματα», «όμορφες πόλεις», «νέες αρχές» και άλλα τέτοια κλισέ... Αντίθετα, πρωτοστατούν στην λαϊκή πάλη, καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του το ότι οι ανάγκες του δεν συναντιούνται πουθενά με στόχους όπως οι παραπάνω και ότι για να ικανοποιηθούν απαιτείται σύγκρουση με αυτόν τον δρόμο, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

Γι’ αυτό με το χέρι στην καρδιά και το κεφάλι ψηλά ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση!

Για να επιστρέψει η ελπίδα, η δύναμη, η αγωνιστικότητα και το χαμόγελο στο λαό της Κεφαλονιάς.

 

Σπύρος Φαρακλός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού




00 inkefalonia general ad 300X250