Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:01

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Συνεχίστηκε την Τετάρτη 13.09 η περιοδεία του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Γκισγκίνη, μαζί με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ληξουρίου, Βασίλη Καππάτο, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ληξουρίου. Αναδείχτηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών, η μεγάλη έλλειψη μόνιμου προσωπικού αλλά και μέσων.

Επόμενος σταθμός ήταν η περιοχή του Κατελειού, της Σκάλας και του Πόρου, όπου μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, Γιώργο Διαμαντάτο, και τον υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Αργοστολίου, Γιάννη Κουρούκλη, συνομίλησαν με εργαζόμενους στον επισιτισμό, στα εμπορικά καταστήματα, με μικρούς επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη του ψηφοδελτίου στο Αργοστόλι, όπου διατρανώθηκε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό μέχρι την ημέρα των εκλογών. Το μήνυμα της ανατροπής και της ενίσχυσης της γραμμής της αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, μαζί με το ψηφοδέλτιο, πρέπει να φτάσει στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας.

Την Πέμπτη 14.09 το παραπάνω κλιμάκιο μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους για το Δήμο Αργοστολίου, Σταύρο Γρηγορόπουλο και Σπύρο Χαλιώτη, και τον υποψήφιο Τοπικό Σύμβουλο Αργοστολίου, Ηλία Καρόγλα, επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου, όπως και τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τα ίδια ζητήματα μπήκαν και εδώ, δηλαδή της υποστελέχωσης, της στασιμότητας των μισθών από το 2011 και της μεγάλης μείωσης του πραγματικού εισοδήματος τους. Επιπλέον στην Περιφέρεια απασχόλησε η έλλειψη Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας.

Στην συνέχεια, έγινε επίσκεψη και συνάντηση με εργαζόμενους στην ΔΟΥ Αργοστολίου όπου συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα, της εγκατάλειψης βασικών υποδομών της Υγείας, Παιδείας, οδικού δικτύου κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε περιοδεία στην αγορά του Αργοστολίου, μαζί με το παραπάνω κλιμάκιο ήταν και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Ανδρέας Μεσσολοράς, και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αργοστολίου, Νίκος Τσιμάρας, που άκουσαν τους μικρούς επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους να διαπιστώνουν ότι αυτή η ανάπτυξη φέρνει τεράστια κέρδη για τους λίγους και μεγάλη μείωση του εισοδήματος για αυτούς.

Την Παρασκευή 15.09 τελευταία ημέρα της εξαήμερης περιοδείας της Αλεξάνδρας Μπαλού, στην Κεφαλονιά & Ιθάκη, μαζί με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο για το Δήμο Αργοστολίου, Αγγελική Γαρμπή, έγινε περιοδεία στους χώρους του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς, όπου συναντήθηκαν με εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό. Κοινή συνισταμένη τα εξαντλητικά ωράρια, με την εντατικοποίηση της εργασίας και τις δυσκολίες για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους.

1 12 13




00 inkefalonia general ad 300X250