Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νησων: Συνεχίζεται η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 17:39

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νησων: Συνεχίζεται η περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Συνεχίστηκε η περιοδεία του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού, και τον Νίκο Γκισγκίνη, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Κεφαλονιάς, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ιθάκης, Αγγέλικα Γρίβα, Πέτρο Γρίβα και Βασίλη Περίχαρο. Μαζί τους περιόδευσε και κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιθάκης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Ιθάκης, Αλέξανδρο Ταφλαμπά.

  • Ξεκίνησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης με πρώτο σταθμό την αφαλάτωση, όπου συζητήθηκε το υψηλό κόστος λειτουργίας του εργοστασίου λόγω και των αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και των ανταλλακτικών, το οποίο κόστος μετακυλίεται στο λαό της Ιθάκης.
  • Στις Διοικητικές υπηρεσίες αναδείχτηκε αφενός η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς δεν έχει αυξηθεί ο μισθός τους τα τελευταία 13 χρόνια την ώρα που το κόστος ζωής έχει επιβαρυνθεί από τις τεράστιες ανατιμήσεις, και αφετέρου η έλλειψη δευτεροβάθμιων αντισεισμικών ελέγχων.
  • Στο χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες υγιεινής μαζί με τα απόβλητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Στο Επαρχείο, όπως και στο Κέντρο Υγείας, συζητήθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης που συνυπάρχει με την παλαιότητα του κτιρίου, το οποίο δεν έχει επισκευασθεί ακόμη, παρά τις υποσχέσεις.
  • Δεν ήταν διαφορετικά και τα προβλήματα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ιθάκης: υποστελέχωση, έλλειψη μέσων, αντιπυρικών ζωνών κ.α.
  • Η περιοδεία στα καταστήματα στο Βαθύ Ιθάκης ανέδειξε τα προβλήματα από την έντονη φορολόγηση των μικρών επαγγελματιών και από την έλλειψη υποδομών.

Τέλος η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Αλέξανδρος Ταφλαμπάς μίλησαν σε μια μαζική σύσκεψη υποψηφίων Κοινοτικών, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, όπου διαπιστώθηκε η ανταπόκριση του λαού μας στο κάλεσμα για συμπόρευση, αλλά και η ανάγκη για σημαντική ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που πρέπει να εκφραστεί όσο πιο μαζικά γίνεται με την ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Βαθύ, 12.09.2023

 ιθάκη2ιθάκη3ιθάκη4ιθάκη5ιθακη1




00 inkefalonia general ad 300X250