Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 09:30

Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά

Το πρωί της Κυριακής 10/9 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη, και τον Νίκο Γκισγκίνη, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Σάμης, Νίκο Αθανασάτο, συμμετείχε  στην  μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της Σάμης,  που διοργάνωσε  το Εργατικό  Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης και άλλοι φορείς της περιοχής, για την στελέχωση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σάμης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Φισκάρδο, όπου οι κάτοικοι και οι μικροί επαγγελματίες μετέφεραν την αγωνία τους για την παντελή  έλλειψη υποδομών και ιατρών για τα Αγροτικά Ιατρεία και την έλλειψη σύγχρονων κτιρίων για την στέγαση του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου. Στους Βασιλικάδες, αναδείχτηκε το πρόβλημα της έλλειψης Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή και της μη ύπαρξης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Στα Κομιτάτα, συζητήθηκε το σημαντικότατο  πρόβλημα της παντελούς έλλειψης υδροδότησης σε χωριά της Άνω Ερίσου (Καρυά & Βαρύ), αλλά και σε άλλα που η τροφοδοσία τους γίνεται μια φορά τον μήνα. Τελευταίος σταθμός στην περιοχή της Ερίσου ήταν η Άσος, όπου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για το χτυπημένο εδώ και τρία χρόνια οδικό δίκτυο από τους σεισμούς και τον «ΙΑΝΟ», που παραμένει ανεπισκεύαστο, εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο.

Το απόγευμα συνεχίστηκε η επίσκεψη στην Κεφαλονιά με περιοδεία στην Αγία Ευφημία, όπου ήταν κοινή η ομολογία της απουσίας οποιουδήποτε αντιπλημμυρικού έργου και η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου.

Τέλος, το απόγευμα στην Αγία Ευφημία η Αλεξάνδρα Μπαλού και ο Νίκος Αθανασάτος μίλησαν σε μια μαζική συγκέντρωση  για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σάμης και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της περιοχής. Αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρεύματος της αμφισβήτησης της κυρίαρχης  πολιτικής τόσο στο Δήμο Σάμης όσο και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την σημαντική άνοδο  της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να στηρίξει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους Δήμους και στην Περιφέρεια,  για να μεγαλώσει ο αριθμός των αγωνιστών Δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων οι οποίοι θα στέκονται στο πλευρό του λαού και θα παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Αργοστόλι, 11.09.2023

IMG a4270cbc4246270f760919b1dcd14e54 VIMG cf458bde38f2dff6c090e5ca63858896 V




00 inkefalonia general ad 300X250