Δ.Μεσσάρης: ‘’Τεράστια τιμή οι υποψήφιοι να συμπορευτούν μαζί μου! θα πορευτούμε συλλογικά με γνώμονα μόνο το καλό της πόλης και των χωριών μας’’

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 10:11

Δ.Μεσσάρης: ‘’Τεράστια τιμή οι υποψήφιοι να συμπορευτούν μαζί μου! θα πορευτούμε συλλογικά με γνώμονα μόνο το καλό της πόλης και των χωριών μας’’

Συνέντευξη στον Inkefalonia.gr - Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης ''Πάλλης Ξεκίνημα'' 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πάλλης Ξεκίνημα» και υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου Δημήτρης Μεσσάρης , εν όψει της παρουσίασης του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου του για τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου την Τετάρτη 2 Αυγούστου 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Ληξουρίου.

«Ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου που θα παρουσιάσω στις 2 Αυγούστου, είναι τα άτομα που έχουμε συμπορευτεί όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δεν επιζητά την ομοιογένεια , μας ενδιαφέρει η διαφορετικότητα μεταξύ μας και εκεί επενδύσαμε. Όσο περισσότερες προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι, για μας είναι πολιτισμικός πολιτικός πλούτος. Έχουμε υποψήφιους από πολλές πολιτικές αφετηρίες και είναι ένας συνδυασμός από όλους τους τομείς της πόλης, που αγαπούν τον τόπο τους. Η δύναμη μου είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα παρουσιάσω την Τετάρτη και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τον καθέναν από αυτούς. Είναι τεράστια η τιμή που μου κάνουν να συμπορευτούν μαζί μου και μεταξύ τους. Για την ομάδα την δική μας δεν υπάρχουν ιερατεία , είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που θα πορευτούμε συλλογικά με γνώμονα μόνο το καλό της πόλης και των χωριών μας, και όλου του νησιού. Έχω μια τεράστια ευθύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που καλούμαι να εκπροσωπήσω και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος και χαρούμενος για όλα αυτά που έχουν συμβεί το διάστημα που προσπαθούμε να χαράξουμε την πορεία μας και να αφουγκραστούμε τον κόσμο. Για μας η Τετάρτη είναι μια γιορτή , η αρχή μιας πορείας που μόνο της σκοπό θα έχει την ανάταξη της Παλικής».

Στην συνέχεια ο κ Μεσσάρης ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Ληξουρίου ιδιαίτερα μετά από τους σεισμούς του 2014 και την αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του Δήμου. Κυκλοφοριακό, αποσπασματικές παρεμβάσεις χωρίς λογική, έλλειψη χώρων πάρκινγκ ,έλλειψη τουριστικής στρατηγικής, έλλειψη ανοιχτών αθλητικών χώρων και διεξόδων για τους νέους. «Αυτή πόλη δεν είναι φιλική για καμία μερίδα ανθρώπων, είτε αυτός λέγεται ηλικιωμένος, είτε μεσήλικας, είτε νέος».

Για το πόσο εύκολο θα είναι το εγχείρημα της «Πάλλης Ξεκίνημα» όταν λίγο πρίν την λήξη της νυν Δημοτικής Αρχής έχουν αρχίσει να εκτελούνται έργα στο Ληξούρι, σχολίασε: « Υπάρχουν άνθρωποι που με παίρνουν τηλέφωνο και με ευχαριστούν για τα έργα που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Παλική, γιατί από τότε που ανακοίνωσα υποψηφιότητα άρχισαν να γίνονται έργα. Οι Ληξουριώτες έχουμε ένα καλό, είμαστε σκωπτικοί ως απόγονοι του Λασκαράτου. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και είναι σωστό να μην είναι εύκολος. Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία έτσι κι αλλιώς ότι πρέπει να δει το μέλλον της. Το αναπτυξιακό σχέδιο το δικό μας δεν είναι ένα σχέδιο εβδομάδας , είναι σχέδιο 10ετίας, γιατί αν δε βάλεις μακρόχρονους στόχους, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να φτάσεις κάπου. Την δεδομένη στιγμή οι άνθρωποι που κρατάνε το Ληξούρι είναι οι επαγγελματίες και η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν προσπαθεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που σηκώνουν στην πλάτη τους αυτό τον τόπο».

Απαρίθμησε συναπτά, την βραδυπορία στην κατασκευή έργων στο Ληξούρι , απαρίθμησε αστοχίες και έδωσε το στίγμα της παράταξης του όσον αφορά την ενεργοποίηση των πολιτών για την αναβάθμιση του Δήμου. « Η συγκεκριμένη Δημοτική :Αρχή επικαλείται πάντα την γραφειοκρατία , όμως αυτά τα πράγματα λύνονται. Εμείς είμαστε ριζοσπάστες για όλα αυτά που δεν μας ταιριάζουν πια».

Ο κ Μεσσάρης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εγκατάλειψη του τουριστικού περιπτέρου στα Μιχαλιτσάτα, στην εγκατάλειψη της βίλας Τυπάλδου, του ΚΤΕΟ, στην αναχρονιστική ανακατασκευή του Δημαρχείου Ληξουρίου, στην βραδυπορία της επισκευής του Θεάτρου που επιβάρυνε την υποδομή του και τον εξοπλισμό του, και χαρακτήρισε την τελευταία 10ετία για τον Δήμο Ληξουρίου απαξιωτική. Υπενθύμισε δε, ότι ως ομάδα Αρχιτεκτόνων που δημιούργησε με συναδέλφους του, πρόσφερε την δυνατότητα στον νυν Δήμαρχο να αξιοποιήσει μελέτες, όμως: «Το κάθε τι είναι εφικτό, όμως δεν είναι τίποτα εφικτό εάν δεν σε ενδιαφέρει» σημείωσε.

Στοιχειοθέτησε τομεακά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της παράταξης του που συμπεριλαμβάνει και την μελλοντική χρήση των εγκαταστάσεων του τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι , σε συνδυασμό με το κτήμα Τυπάλδου, έκανε αναφορά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Ληξουρίου , στην δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων, στο πρόβλημα στάθμευσης στα Κηπούρια, στην φροντίδα και αξιοποίηση της παραλίας του Ξί, την αναβίωση των τοπόσημων στην πόλη του Ληξουρίου.

Αιτιολόγησε την ονομασία της παράταξης «Πάλλης Ξεκίνημα» ορμώμενος από τον Μίκη Θεοδωράκη στην δυναμική των μελών της παράταξης για διεκδίκηση και απόδοση έργου και την δημιουργία ανθρώπων με αστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Κλείνοντας ο κ Μεσσάρης επανέλαβε ότι στηρίζεται στους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύεται και επανέλαβε: « Το θέλω μου είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί να χαρούμε και να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα σ αυτό τον τόπο. Εάν δεν στρίψει το τιμόνι του Ληξουρίου άμεσα, η πορεία είναι ξεκάθαρα φθίνουσα. Ο κόσμος να σκεφθεί ότι η ψήφος είναι πρωτίστως σκέψη και του θέτουμε το δίλλημα, να δει ποια παράταξη είναι αυτή που μπορεί να ανατάξει τον τόπο».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-516847250?si=b97d0a01c92f410496ace28df992b05a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250