Π. Ζαφειράτος (Πρόεδρος ΤΚ Αγίας Ευφημίας) στον Inkefalonia 89,2: «Όταν υπάρχει καθυστέρηση στα έργα, τα προβλήματα μεγαλώνουν»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 10:23

Π. Ζαφειράτος (Πρόεδρος ΤΚ Αγίας Ευφημίας) στον Inkefalonia 89,2: «Όταν υπάρχει καθυστέρηση στα έργα, τα προβλήματα μεγαλώνουν»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας Παναγής Ζαφειράτος, με αφορμή την επιστολή που κοινοποίησε προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, για τα προβλήματα της Αγίας Ευφημίας.

«Αναφέρω στην επιστολή μου αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έχουν γίνει και περιμένω μια απάντηση από τον Δήμο. Όταν υπάρχει καθυστέρηση στα έργα, τα προβλήματα μεγαλώνουν. Με τον Δήμο Σάμης έχω μια καλή συνεργασία , όμως αυτή η γραφειοκρατία δεν λέει να σταματήσει. Φροντίζουμε για την επόμενη σεζόν, για να μην περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι να κάνουμε έργα».

Ο κ. Ζαφειράτος απαρίθμησε τα προβλήματα που υφίστανται και περιέχονται στην επιστολή που δημοσιοποίησε: - Η ολοκλήρωση του φωτισμού της παραλίας μέχρι και το Δυτικό τμήμα της, για το θέμα αυτό έχει ήδη ενημερωθεί ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σπαθής και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα.

- Η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης απαραίτητοι για την ερχόμενη σεζόν.

-Η επίστρωση της προβλήτας έγινε.

- Η ολοκλήρωση του καθαρισμού του βυθού του λιμανιού-δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

- Η επίστρωση με άσφαλτο του πέταλου της Αγίας Ευφημίας (ο κύριος παραλιακός δρόμος όπως έχει εδώ και καιρό προβλεφθεί χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί και πλημμυρίζει κάθε χειμώνα).

«Θέλουμε υποδομές γιατί ζούμε από τον τουρισμό, φέτος πήγαμε πολύ καλά, ο κόσμος θέλει την υποδομή του ,την καθαριότητα και αν κάτι δεν τον ευχαριστήσει δεν ξανάρχεται» τονίζει.

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Ευφημία και την γενική έλλειψη ενημέρωσης: «Ακόμα είμαστε στην μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτό που έγινε μετά από επιστολή μου σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ήταν ο καθαρισμός στις λεκάνες ανάσχεσης φερτών υλικών. Ο αγωγός παραμένει ακόμα στα χαρτιά, δεν έχω καμία πληροφόρηση , ο δρόμος Αγίας Ευφημίας- Σάμης, είναι επικίνδυνος, χρόνια και χρόνια συζητιέται και δεν γίνεται τίποτα. Θα έπρεπε να έρθει ο Δήμος, να κάνει ένα συμβούλιο και να μας ενημερώσει γενικά για το τι γίνεται. Δεν υπάρχει ενημέρωση».

Ο κ. Ζαφειράτος δεν παρέλειψε να αναφέρει το έργο που έγινε στην Αγία Ευφημία, ένα γεφύρι και δύο τοιχία που είχαν πέσει με τον «Ιανό» και στην πρόσφατη ανάθεση του έργου του δρόμου Αντιπάτα –Λογαράτα και αναγνώρισε ότι ο Δήμος Σάμης ξεκίνησε να λειτουργεί με αδυναμίες, όμως τώρα λειτουργεί καλύτερα. Τόνισε ότι «η διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς ωφέλησε την περιοχή αναφέροντας: «Δέκα χρόνια ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς μας πήρε 20 εκ. ευρώ από Σάμη και Πύλαρο για να φτιάξουν το Αργοστόλι και εδώ δεν κάνανε τίποτα. Καλά κάνανε, αλλά κοιτάξτε και λίγο από δω».

Ο κ. Ζαφειράτος αναφέρθηκε στην σχετική εγκύκλιο για την πρόβλεψη ύπαρξης μικρού ταμείου, από τα έσοδα της Κοινότητας υπό την διαχείριση του προέδρου για να επιλύονται γρήγορα και άμεσα μικρά προβλήματα και ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή του αναλογούν 2.000 ευρώ τον χρόνο για την διαχείριση της Κοινότητας.

Κλείνοντας καταλόγισε ευθύνες στην Περιφέρεια για το ότι «ενώ στην νότια Κεφαλονιά υπάρχουν διαγραμμίσεις ,στον Δήμο Σάμης δεν έχουν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα οι οδηγοί και για το ότι ενώ υπάρχουν 20 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια αυτά δεν απορροφούνται και ενώ έχουν φτιαχτεί τα μουράγια στην Αγία Ευφημία δεν έχουν μπει κιγκλιδώματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/zafeiratos-892?si=653e3884bfba46828e5a4bd73b365784&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250