Επιστολή Προέδρου Κοινότητας Αγίας Ευφημίας προς τον Δήμαρχο Σάμης για τα προβλήματα της περιοχής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 12:36

Επιστολή Προέδρου Κοινότητας Αγίας Ευφημίας προς τον Δήμαρχο Σάμης για τα προβλήματα της περιοχής

Επιστολή Προέδρου Κοινότητας Αγίας Ευφημίας

Προς: κ. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλώ ενημερώστε με εάν προβλέπεται η ύπαρξη μικρού ταμείου, υπό την διαχείριση του προέδρου της κοινότητας της Αγίας Ευφημίας, ώστε πάντοτε απολογιστικά να επιλύονται γρήγορα και άμεσα μικρά προβλήματα.

Γνωρίζετε ότι η Αγία Ευφημία συνεισφέρει στα Δημοτικά έσοδα πέρα των άλλων και από ενοικιάσεις Δημοτικών κτιρίων των οποίων τα μισθώματα ο Δήμος οφείλει να εισπράττει (όπως π.χ ο Ξενώνας μπροστά στην προβλήτα). Εύλογο και αναγκαίο είναι μέρος αυτών να αποδίδεται στην πόλη μας προκειμένου να λυθούν σοβαρά προβλήματα, όπως της κίνησης στον παραλιακό δρόμο κοντά στο φαρμακείο. Εκεί είναι τελείως απαραίτητη η επαναλειτουργία του parking στον κεντρικό δρόμο (πίσω από την εκκλησία) που δυστυχώς η Μητρόπολη Αργοστολίου έχει κλείσει απαιτώντας μηνιαίο μίσθωμα.

Θέλω να σας ενημερώσω και γραπτώς για καθημερινά ή μεσοπρόθεσμα  (ενδεικτικά) προβλήματα της Αγίας Ευφημίας που πρέπει να επιλυθούν:

1. Να ολοκληρωθούν, επιτέλους, τα έργα στο λιμάνι, να ελεγχθεί ο καθαρισμός και να γνωστοποιηθούν άμεσα τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις υπηρεσίες του Δήμου και να αποχωρήσουν τα μηχανήματα του εργολάβου.

Η επίστρωση της προβλήτας είναι πολύ όμορφη και χαροποιεί όλους μας.

2. Να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των κιγκλιδωμάτων προστασίας προς την θάλασσα μέχρι την πλατεία προς αποφυγή ατυχημάτων και να τοποθετηθούν τα σχοινιά στα κολωνάκια.

3. Να ολοκληρωθεί το service στο τρίφωτο στην πλατεία όπου αναμένεται επί μήνες το ανταλλακτικό.

4. Να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία και να επανελεγχθεί η κατανομή τους.

5. Να προσεχθεί η σηματοδότηση των δρόμων με καθαρισμό των πινακίδων ή με προσθήκη νέων (να ενημερωθούν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες).

6. Να αποσαφηνιστεί εάν υπάρχουν θέματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας που αφορούν το λιμάνι και αν ναι, τι προβλέπεται.

7. Να ολοκληρωθεί ο φωτισμός της παραλίας μέχρι και το Δυτικό τμήμα της.

8. Να επιστρωθεί με άσφαλτο όλος ο κύριος παραλιακός δρόμος (όπως έχει εδώ και καιρό προβλεφθεί χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί).

Παρακαλώ για την επιστολή μου αυτή να ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο, να ληφθούν αποφάσεις και να έχω την άμεση γραπτή απάντηση σας.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση που θα δείξετε,

Με εκτίμηση,

Παναγής Ζαφειράτος

Πρόεδρος Κοινότητας Αγίας Ευφημίας


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250