Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για την παραίτηση Κουρή και για τον δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 09:47

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για την παραίτηση Κουρή και για τον δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά

O τέως Περιφερειάρχης και Περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο η παράταξη του είχε καταθέσει επερώτηση για τον δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά, αλλά και για την παραίτηση του Σωτήρη Κουρή από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Δρόμος Αεροδρόμιο – Κρανιά: «Δεν πήραμε καμία απάντηση από την Περιφερειάρχη. Απλώς μας είπε αυτά που γνωρίζαμε, ότι υπάρχει καθυστέρηση 2 ετών για την έναρξη του πρώτου υποέργου. Τον Μάιο του 2019 εμείς είχαμε εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ και 2 μήνες αργότερα είχαμε εξασφαλίσει και την πίστωση. Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε η μελέτη. 24 μήνες καθυστέρηση. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τους έκανε να καθυστερήσουν τόσο πολύ. Και ο κος Τραυλός θα έπρεπε να έχει επισπεύσει το έργο. Ελπίζουμε μετά την επερώτηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

Παραίτηση Σωτήρη Κουρή: «Ο κος Κουρής με την παραίτησή του και την ανακοίνωσή του, θέτει πολλά θέματα αναποτελεσματικότητας σχετικά με την Κεφαλονιά αλλά και ζητήματα στήριξης της δικής του δουλειάς στον πρωτογενή τομέα και θέτει ζητήματα συμπεριφορών. Ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει τι είναι όλα αυτά, αλλά σε αυτά που μπορώ να εκτιμήσω εγώ και αφορούν την παραγωγικότητα της Περιφερειακής Αρχής, έχει δίκιο. Δεν θέλω να παρεμβαίνω στα ενδοπαραταξιακά, αλλά συμφωνώ με όσα θίγει».

«Δεν ξέρω αν ο κος Κουρής θέλει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Είναι δικό του θέμα με τι θα ασχοληθεί στην αυτοδιοίκηση και δικαίωμά του. Δεν μπορούμε όμως να συσχετίσουμε το τί θα κάνει σε ένα χρόνο με τα θέματα που θίγει».

Θέμα επιδότησης γιατρών: « Ζητήσαμε να υπάρξει επιδότηση από την Περιφέρεια  για τους γιατρούς (σε όλα τα νησιά του Ιονίου) και μας απάντησαν αρνητικά. Από την στιγμή που καταθέσαμε το αίτημα αντί η Περιφερειακή Αρχή να ψάχνει τρόπο να το υλοποιήσει, έψαχνε δικαιολογία να μην το κάνει. Έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την διευθύντρια των οικονομικών για να μας πει ότι υπάρχει ασάφεια στον νόμο, δεν ξέρουν αν μπορούν να το δώσουν το επίδομα…Εν τέλει απορρίφθηκε η πρότασή μας  και μας είπε η κα Κράτσα ότι θα συναντηθεί με την κα Γκάγκα  και θα τα συζητήσει όλα αυτά».




00 inkefalonia general ad 300X250