Έκκληση Σαμούρη μέσα από τον COSMOS 96,5 για διευκόλυνση της αποκομιδής των απορριμμάτων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:49

Έκκληση Σαμούρη μέσα από τον COSMOS 96,5 για διευκόλυνση της αποκομιδής των απορριμμάτων

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης ο οποίος αναφέρθηκε:

Στα δημοσιεύματα για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Σιτεμπόρων από απορριμματοφόρο τα οποία χαρακτήρισε ως προϊόντα  μικροπολιτικής  και φαιδρά εξηγώντας το πρόγραμμα που ακολουθείται για να διατηρείται η πόλη καθαρή.« Η ΕΔΑΚΙ κάνει τέλεια την δουλειά της, τα παιδιά δίνουνε και αυτά μαζί με μας μεγάλο αγώνα για την καθαριότητα της πόλης , του Δήμου μας και του νησιού.»

Επανέλαβε την ενημέρωση που έχει περάσει στους επαγγελματίες της πόλης για την δεματοποίηση των αντικειμένων και σημείωσε ότι εάν δεν συνειδητοποιήσουν και δεν ευαισθητοποιηθούν  οι επαγγελματίες για να το πράξουν , προφανώς και δεν θα υπάρχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. «Ζητάμε για πολλοστή φορά τη συνεργασία όλων  των νοικοκυριών αλλά και των επαγγελματιών για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την πόλη και τον Δήμο. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.»

Αναφέρθηκε επίσης στις χορτοκοπές που έχουν ξεκινήσει ήδη ,στην αλλαγή των φωτιστικών ιστών στον περιφερειακό Αργοστολίου που καθυστερεί λόγω κάποιου προβλήματος που προέκυψε με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, το οποίο πρόβλημα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών, στις παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, και τις ράμπες.

Δεν άφησε ασχολίαστη την κατάληψη διαβάσεων και ραμπών από κάποιους που δεν σέβονται πεζούς και ΑμεΑ και τόνισε ότι επιβάλλεται να γίνεται διαφορετική αξιολόγηση των παραβάσεων. Για την κατάληψη πεζόδρομων από οχήματα ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει ήδη στο κέντρο του Αργοστολίου και τόνισε ότι οι ώρες τροφοδοσίας πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια και κάλεσε την τροχαία να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους κλείνουν ράμπες αναπήρων  και διαβάσεις πεζών, μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι κάποια πράγματα έχουν αξία και σημασία. Παράλληλα υπενθύμησε ότι ο Δήμος θα μπει στην διαδικασία πρόσληψης προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας για να έχει ο Δήμος το δικό του εργαλείο ελέγχου.

Τέλος ο κ. Σαμούρης αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου που θα συζητηθεί το θέμα του οικοπέδου του Γ.Ν Αργοστολίου ,για το οποίο υπάρχει ομοφωνία για να παραχωρηθεί στον Δήμο έως ότου το Υπουργείο Υγείας το χρησιμοποιήσει για κάποιο άλλο σκοπό. Έως τότε η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να το μετατρέψει σε παρκινγκ.

Κλείνοντας συνέστησε σε όλους να εμβολιαστούν , να έχουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη  και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης να λαμβάνουν τα ανάλογα μέτρα προφύλαξης.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης  




00 inkefalonia general ad 300X250