Ν. Βαλλιανάτος: «Δεν θα έπρεπε να το κάνουν αυτό στον Φορέα του Αίνου, ήταν πρότυπο – Για ευνόητους λόγους πήγε στην Ζάκυνθο»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 14:17

Ν. Βαλλιανάτος: «Δεν θα έπρεπε να το κάνουν αυτό στον Φορέα του Αίνου, ήταν πρότυπο – Για ευνόητους λόγους πήγε στην Ζάκυνθο»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Νικόλας Βαλλιανάτος, για την κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και την ένταξη του στον νεοσυσταθέντα Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) που έχει έδρα του  Ζάκυνθο.

«Είχαμε συμβούλιο προχθές και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι μας παύσανε κι ότι περάσαμε στη Ζάκυνθο. Χωρίς καμία ενημέρωση, ούτε ο πρόεδρος (του Φορέα), ούτε κανένας .Το μάθαμε τυχαία, όταν μία υπάλληλος είδε το ΦΕΚ και μας είπε ότι μας παύσανε. Ο πρόεδρος ήταν στη θέση του για το Διοικητικό Συμβούλιο και μας είχανε παύσει από το προηγούμενο βράδυ, είχαμε να συζητήσουμε κάποια θέματα και ξαφνικά βλέπουμε ότι δεν υφίσταται πλέον συμβούλιο και ότι περάσαμε στη Ζάκυνθο».

Ο κ. Βαλλιανάτος υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου είχε διαφωνήσει με την προβλεπόμενη κατάργηση του Φορέα με την σχετική 122/4-5-2020 απόφαση του και είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι θα επανεξεταζόταν το θέμα πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση και όλα έγιναν ξαφνικά χωρίς ενημέρωση. «Έχει διορίσει η κυβέρνηση ένα κεντρικό συμβούλιο στην Αθήνα από υπαλλήλους του ΥΠΑΝ και κάποιους καθηγητές και δεν ξέρω ποιους έχουν βάλλει στην Ζάκυνθο. Όποιοι είναι ,είναι πλέον διορισμένοι, οι υπάλληλοι στον Φορέα είναι με συμβάσεις. Το έως τώρα τοπικό συμβούλιο απαρτιζόταν από εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου, φορέων και διοριζόταν από το Υπουργείο ο πρόεδρος ήταν ο κ. Δρακάτος, Δρ Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τώρα το νέο συμβούλιο θα έχει όλα τα Ιόνια Νησιά και θα μπορούν να πουν στον εδώ υπάλληλο, πήγαινε στην Κέρκυρα που σ’ έχουν ανάγκη.

Η Ζάκυνθος έχει τις χελώνες μόνο, στην Κεφαλονιά στην ευθύνη του Φορέα είναι τα βουνά, η Ιθάκη, όλα τα παράλια, όπου υπάρχει περιοχή NATURA.Το πώς θα διοικείται τώρα, εγώ δεν το έχω καταλάβει. Μας πήγανε για ευνόητους λόγους στη Ζάκυνθο, όποιος μπορεί να καταλάβει, κατάλαβε. Πήγανε εκεί εγώ πιστεύω, γιατί είναι η Πατρίδα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Κατά τη γνώμη μου το προσωπικό που υπάρχει κινδυνεύει. Κατάφερε αυτό το προσωπικό με τον Πρόεδρο να εντάξουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στα Γεωπάρκα ανάμεσα σε 18 υποψήφιους και θα ανακοινωθεί έως τον Απρίλη. Τα οφέλη που θα χει η Κεφαλονιά από αυτή την ένταξη στα Γεωπάρκα θα είναι όλοχρονικά από τον τουρισμό. Εύχομαι αυτό να το διατηρήσουν, να μην κάνουν κάνα μπάχαλο και μας αποπέμψουν».

Ο κ.Βαλλιανάτος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους του π. Φορέα και ευχήθηκε να λειτουργήσουν οι αναλαμβάνοντες καλά.

Σημείωσε δε εμφατικά, ότι ήταν λάθος του υπουργείου η κατάργηση του Φορέα γιατί δεν είχαν κανένα λόγο να το επιχειρήσουν, γιατί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου ήταν ένας από τους καλύτερους Οργανισμούς στην Ελλάδα, με σπουδαίο έργο και με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ μη αμειβόμενα.

Κλείνοντας ο κ. Βαλλιανάτος, υπενθύμισε ότι η πλειοψηφία στην Περιφέρεια είχε ψηφίσει υπέρ της ίδρυσης του νέου Φορέα με έδρα τη Ζάκυνθο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον υπό κατάργηση Φορέα για το έργο που απέδωσε κατά τη λειτουργία του.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/vallianatos-2022-892?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250