Πάνος Ματιάτος: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στον Α.Ο. Κεφαλληνιακού»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 16:02

Πάνος Ματιάτος: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στον Α.Ο. Κεφαλληνιακού»

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Α.Ο. Κεφαλληνιακού (ΕΣΚΑΗ), Πάνος Ματιάτος, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τους Αργύρη Παγαρτάνη και Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

Για τον Α.Ο. Κεφαλληνιακού: «Ο Α.Ο. Κεφαλληνιακός είναι η σύμπραξη δύο συλλογών, του “ΑΣ Κεφαλλονιάς” και του “Κεφαλληνιακού”. Το μπάσκετ στην Κεφαλλονιά είναι πάρα πολλά χρόνια. Έχει ξεκινήσει να βρίσκεται στην ΕΣΚΑΗ και να δίνει εκεί αγώνες από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με επιτυχίες στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, στην Α2 και κάποια στιγμή στην Γ’ Εθνική. Η φιλοσοφία μας, ειδικά τώρα, είναι η παραγωγική διαδικασία, να αναπτύσσονται τα παιδιά από μπασκετική δραστηριότητα, από αγώνες και camp».

Για τη διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια: «Τα προηγούμενα χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω τον Θοδωρή Ροδόπουλο. Τότε έδιναν μεγάλη σημασία στην τεχνική και τακτικά, επειδή, μιας και ήταν ένας μπασκετάνθρωπος που ερχόταν από την Αμερική, έφερε καινούρια πράγματα και καινούριες τακτικές. Στη σημερινή εποχή το άθλημα, παράλληλα με την τεχνική την ατομική και την τακτική, χρειάζεται η αθλητική υποδομή. Πρέπει αυτά τα πράγματα να πηγαίνουν παράλληλα. Προσπαθούσαμε εδώ να συνδυάσουμε την ατομική τεχνική και τακτική παράλληλα με την αθλητική υποδομή. Δηλαδή, να έχεις ταχυδύναμη, αθλητικότητα, εκρηκτικότητα και την ταχύτητα. Να αναπτυχθεί σε τέτοια φιλοσοφία το παιδί».

Για το αν τα παιδιά ακολουθούν το πρόγραμμα: «Το πρόγραμμα το ακολουθούν, αλλά παλιότερα παίζαμε και μόνοι μας. Αναπτυσσόταν αυτό το ατομικό μέσα από την δική μας πρωτοβουλία. Τώρα δυστυχώς έρχονται σε ένα πρόγραμμα και είναι με το ρολόι στο χέρι. Έρχεται ο γονέας το φέρνει και το παίρνει, δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο».

Πηγή: basket.gr




00 inkefalonia general ad 300X250