6 φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες που μπορείς να καλλιεργήσεις και στο σπίτι σου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 17:30

6 φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες που μπορείς να καλλιεργήσεις και στο σπίτι σου

Το ήξερες ότι υπάρχουν περίπου 450.000 είδη φυτών, ενώ 35.000 έως 70.000 από αυτά χρησιμοποιούνται για την ιατρική παγκοσμίως; Εξαιτίας αυτού, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξεις το φυτό που θα ήθελες να μεγαλώσει στον εσωτερικό σου χώρο - ειδικά με όλα αυτά τα οφέλη που μπορεί να έχουν ορισμένα φυτά.

Έχοντας αυτό κατά νου, σου παρουσιάζουμε 6 δημοφιλή φυτά, γνωστά για τα υγιεινά τους οφέλη που ίσως θέλεις να ξεκινήσεις να καλλιεργείς μόνη σου στο σπίτι.

Ginkgo biloba

Ένα από τα παλαιότερα είδη δέντρων, το ginkgo biloba είναι ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούνται πολύ στην κινεζική ιατρική. Τα οφέλη για την υγεία του Ginkgo πιστεύεται ότι προέρχονται από την υψηλή περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για ήπια άνοια, κόπωση και μπορεί επίσης να επηρεάσει την επούλωση των οστών.

Χαμομήλι

Παρόλο που το βρίσκεις πιο συχνά στα τσάγια, το χαμομήλι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν οφέλη για ορισμένα ζητήματα υγείας, όπως η ποιότητα του ύπνου, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ακόμη και ο καρκίνος του θυρεοειδούς.

Εχινάκεια

Γνωστή και ως μοβ κωνοφόρο - η εχινάκεια είναι πλούσια σε ενισχυτικά αντιοξειδωτικά και γνωστή για τις ευεργετικές της επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, επομένως, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ιών και λοιμώξεων και να σε βοηθήσει να αναρρώσεις γρηγορότερα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να ανακουφίσει το άγχος.

Τζίντζερ

Πιθανότατα έχεις χρησιμοποιήσει το τζίντζερ στην κουζίνα σου, καθώς προσθέτει ιδιαίτερη γεύση σε διαφορετικά πιάτα - αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία σου. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη ναυτία που προκαλείται από την εγκυμοσύνη και φαίνεται επίσης να είναι αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται από το στόμα για την ανακούφιση του πόνου της περιόδου.

Δενδρολίβανο

Όπως το τζίντζερ, το δεντρολίβανο έχει χρησιμοποιηθεί στον γαστρονομικό κόσμο εδώ και πολύ καιρό και έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία σου. Αυτό το βότανο είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το άγχος και βελτιώνει επίσης τη μνήμη.

Αλόη

Η αλόη είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι ευεργετικό όταν εφαρμόζεται τοπικά για τη θεραπεία εγκαυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων), καταπραύνει την ερυθρότητα του δέρματος και τους ερεθισμούς που σχετίζονται με την ακμή.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250