Η στάση ύπνου που σου κάνει απίστευτο καλό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 11:28

Η στάση ύπνου που σου κάνει απίστευτο καλό

Για τους ειδικούς, είναι η καλύτερη στάση ύπνου Ο λόγος; όταν κοιμάσαι στο αριστερό σου πλευρό, ο ύπνος σου είναι πιο ποιοτικός και ο οργανισμός πραγματοποιεί πιο αποτελεσματικά καθοριστικές λειτουργίες.

Άρα η συγκεκριμένη στάση ύπνου δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη μόνο για τις εγκύους (καθώς βοηθάει και το έμβρυο σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, άρα και τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται) αλλά και κάθε άτομο ανεξαρτήτως.

Οι λόγοι που η στάση ύπνου «στο αριστερό πλευρό» είναι η καλύτερη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι οι εξής:

Κάνει καλό στην καρδιά

Όπως είπαμε και παραπάνω, η συγκεκριμένη στάση ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά κι αυτό γιατί απομακρύνει μέρος της πίεσης.

Μια στάση ύπνου που βοηθάει στην πέψη

Οι πιθανότητες να πας τουαλέτα με το που ξυπνήσεις αυξάνουν όταν κοιμάσαι στο αριστερό σου πλευρό. Γιατί η καλύτερη στάση διευκολύνει τη μεταφορά των αποβλήτων από το λεπτό στο παχύ έντερο. Παράλληλα, το στομάχι και το πάγκρεας που βρίσκονται στην ίδια πλευρά, συνεχίζουν να παράγουν παγκρεατικά ένζυμα και μ’ αυτό τον τρόπο η πέψη συνεχίζεται όσο κοιμάσαι.

Έχεις λιγότερες καούρες

Ένα άλλο κίνητρο ώστε να ρυθμίσεις το σώμα σου να κοιμάται σε αυτή τη στάση ύπνου είναι το ότι με αυτόν τον τρόπο μείωνονται οι καούρες και τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Χαλαρώνει η πλάτη σου σε αυτή τη στάση ύπνου

Ξάπλωσε από την αριστερή πλευρά, ακόμα κι αν δεν κοιμάσαι. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις την πίεση στη σπονδυλική στήλη και θα κοιμάσαι πραγματικά σαν πούλακι. Το δε ξύπνημα, θα είναι ακόμα πιο ευχάριστο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250