Κυτταρίτιδα: οι 5 τροφές που χρειάζεσαι, σε περίπτωση που θες να τη μειώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 10:11

Κυτταρίτιδα: οι 5 τροφές που χρειάζεσαι, σε περίπτωση που θες να τη μειώσεις

unsplash

Μπορεί οι αλλαγές του καιρού να παίζουν με την ψυχολογία μας, αλλά είναι γεγονός ότι έχουμε μπει κανονικά στην άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αγαπάμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που είναι. Αν όμως θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και βλέπεις το καλοκαίρι ως υπενθύμιση που σε ξυπνά από τον «λήθαργο», δεν είναι κακό. Μπορεί να αγαπάς το σώμα σου και την κυτταρίτιδα (που υπάρχει σε κάθε γυναικείο σώμα), αλλά να θέλεις να τη μειώσεις λίγο.

Το βασικότερο, εξάλλου, είναι να φροντίζεις έτσι ώστε να τρέφεσαι σωστά και ισορροπημένα. Αν βάλεις στο πρόγραμμά σου τις παρακάτω τροφές, θα βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί και θα μειώσεις την όποια κυτταρίτιδα έχεις. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Κόλιανδρος

Το βότανο που είτε θα αγαπάς είτε θα μισείς. Κι όμως, είναι μία από τις πιο θαυματουργές τροφές, για τον εξής απλό λόγο. Αφαιρεί τα βαριά μέταλλα που κρύβονται σε λιπώδη κύτταρα, εμποδίζοντας την κανονική λειτουργία των ιστών. Αν μειώσεις τις τοξίνες λοιπόν, ξεφορτώνεσαι και το περιττό αποθηκευμένο λίπος. Ο κόλιανδρος, επίσης, προστατεύει το ανοσοποιητικό και συγκεκριμένα δρα ενάντιο στο ανοιξιάτικο κρυολόγημα.

Μαϊντανός κόντρα στην κυτταρίτιδα

Ο μαϊντανός δεν υπάρχει μόνο για να ομορφαίνει και να δίνει χρώμα στο πιάτο σου. Είναι διουρητικό, καθαρίζει τα νεφρά και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Επίσης, με τις βιταμίνες Α, C και Ε, σου δίνει καθαρό και λαμπερό δέρμα. Ποια κυτταρίτιδα;

Ξηροί καρποί

Το αγαπημένο office snack σου δίνει τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά, τα οποία κάνουν θαύματα όσον αφορά στην προστασία και αντιγήρανση του δέρματος. Διώχνουν τις τοξίνες και συγκρατούν το απαραίτητο νερό, κανοντάς τα το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.

Γκρέιπφρουτ και αντίο κυτταρίτιδα

Ξέρουμε ήδη ότι είναι το μόνο φρούτο που καίει τόσο πολύ λίπος και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιδιορθώνει το κολλαγόνο του δέρματος, σε ενυδατώνει και κρατά μακριά την κυτταρίτιδα. Κάψε λίπος δεδομένα με ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα.

Νερό με λεμόνι

Ξέρουμε καλά ότι το νερό με λεμόνι συστήνεται έτσι ώστε να αποβάλουμε τις τοξίνες και να ξεκινάμε την ενέργεια σωστά και δυναμικά.  Εκτός αυτού, σου δίνει βιταμίνη C, σου υπενθυμίζει τη σημασία του νερού (ειδική αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) και φυσικά κάνει την επιδερμίδα να δείχνει (και να είναι) πιο απαλή. Μία κούπα ζεστό νερό με μία φέτα λεμόνι και θα είναι σίγουρα μία καλή ημέρα.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250