5 φυτικές τροφές που έχουν (σχεδόν) την ίδια πρωτεΐνη με το κρέας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 09:43

5 φυτικές τροφές που έχουν (σχεδόν) την ίδια πρωτεΐνη με το κρέας

Η λέξη πρωτεΐνη πηγαίνει χέρι χέρι με το κρέας. Πάντα αυτό σκέφτεσαι και θεωρείς ότι δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο σου. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεσαι να είσαι χορτοφάγος για να κάνεις έξυπνες αλλαγές στη διατροφή σου.

Μπορείς να τρως από όλα και να παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι από διαφορετικές διατροφικές πηγές. Παρακάτω θα βρεις τις πιο κλασικές τροφές με μπόλικη πρωτεΐνη και πόσο σου δίνουν σε μία μερίδα.

Φακές

Δεν είναι μόνο ότι αντέχουν στο ράφι σου για μήνες ατελείωτους (ρίξε και καμιά ματιά στην ημερομηνία λήξης), αλλά σου δίνουν και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Ένα φλιτζάνι φακές έχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και θα τη φας σε σαλάτα, σκέτη και πηχτή αλλά και σαν συνοδευτικό. Δεν υπάρχει μόνο το κινόα.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια πλέον θεωρούνται ό,τι καλύτερο και τα τρως σε φαλάφελ, σκέτα ή σε σαλάτες. Μπορεί να τα απέρριπτες ως παιδί και έφηβη, αλλά τώρα έχουν την τιμητική τους. Και 15 γραμμάρια σε ένα φλιτζάνι.

Σόγια

Ξέρω πώς αντιδρά ένας κρεατοφάγος στο άκουσμα αυτής της λέξης. Σου λέω όμως από εμπειρία, ότι ο κιμάς από σόγια έχει την ίδια ακριβώς γεύση. Δεν σου λέω να τον στερηθείς αλλά να δοκιμάσεις την εναλλακτική του μια στο τόσο. Μακαρόνια με κιμά για χορτοφάγους και 20 γραμμάρια πρωτεΐνη ανά φλιτζάνι.

Edamame

To fun fact που ίσως να μην γνώριζες είναι ότι το edamame είναι υψηλότερο σε πρωτεΐνη από τα ρεβίθια, τις φακές και τα μαύρα φασόλια. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Κ και φολικού οξέως.

Μαύρα φασόλια

Εφόσον τα αναφέραμε, μην λες όχι στα ταπεινά φασόλια, και ειδικά στα μαύρα. Είναι σαν τις φακές εφόσον μπαίνουν σε πολλά πιάτα. 15 γραμμάρια πρωτεΐνη και βοηθάς το έντερό σου να λειτουργήσει.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250