Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να τρως καθημερινά αν θες να χάσεις λίπος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 19:05

Αυτό είναι το φρούτο που πρέπει να τρως καθημερινά αν θες να χάσεις λίπος

Όλα τα φρούτα είναι θρεπτικά, υγιεινά και κατά βάση γευστικά.

Υπάρχουν όμως και οι πρωταθλητές των φρούτων. Εκείνοι που υπόσχονται ότι θα έχεις δυνατό και υγιή οργανισμό αλλά και εκείνοι που θα σε βοηθήσουν στο να κάψεις λίπος. Το εξής ένα φρούτο για την ακρίβεια.

Το φρούτο που ακούς εδώ και χρόνια ότι πρέπει να τρως μαζί με το πρωινό σου, αλλά η ελαφρώς πικρή γεύση του σε σταματά. Η αλήθεια όμως είναι ότι το γκρέιπφρουτ είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αν θες να χάσεις βάρος. Και όχι μόνο.

Το γκρέιπφρουτ σε βοηθά να χάσεις βάρος

Είναι πολύ απλό. Έχει πολύ λίγες θερμίδες (68 ανά φλιτζάνι), μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και πολλές φυτικές ίνες. Χορταίνεις γρήγορα και χάνεις βάρος. Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι το γκρέιπφρουτ γίνεται σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Μία εξ αυτών έδειξε ότι εκείνοι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, έχασαν 1, 5 κιλό μέσα σε 3 μήνες. Λογικά επειδή μειώνει την όρεξη και καταλήγεις να τρως λιγότερο.

Κάνει τούρμπο τον μεταβολισμό

Οι πολλές φυτικές ίνες βοηθούν τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του American Nutrition and Medical Research Centre, το γκρέιπφρουτ αποτελείται από μερικά μοναδικά φυτικά συστατικά που μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και ενισχύουν την απώλεια βάρους. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει βιταμίνη C, η οποία αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα σου. Μιλάμε για ένα μικρό πορτοκαλοκόκκινο θαύμα. 

Τρόποι να φας το γκρέιπφρουτ

Μην κολλάς στο ότι πρέπει να το τρως σκέτο κάθε πρωί (εκτός αν σου αρέσει τόσο πολύ). Μπορείς να το βάζεις σε σαλάτα, όπως κάνεις με το ροδάκινο, τις φράουλες και το πεπόνι ή να το κάνεις μέρος ενός δροσερού smoothie με άλλα φρούτα και λαχανικά. Είναι όμως ό,τι πρέπει και για εσένα που ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό. Εκτός του ότι ενυδατώνεσαι, αυξάνεις τις πιθανότητες για απώλεια βάρους.

ladylike.gr