Οι πιο απλοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 10:50

Οι πιο απλοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους

shutterstock

Φυσικοί τρόποι να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων

Μια νυχτερινή έξοδος ή ακόμα και η γύρη μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια μας. Η έλλειψη ύπνου και η κούραση, από την άλλη, συμπεριλαμβάνονται μαζί με άλλες αιτίες όπως η κληρονομικότητα, η κατακράτηση, η λέπτυνση του δέρματος και η φωτογήρανση. Η φροντίδα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια δεν απαιτεί πολλές ώρες ή ακριβά προϊόντα προστασίας.

Μερικές γρήγορες «λύσεις», που μπορείτε να βρείτε και στο ντουλάπι σας, περιλαμβάνουν:

*Φυλάξτε το σακουλάκι από το τσάι

Η καφεΐνη του μαύρου ή του πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλλει στην στενότητα των αιμοφόρων αγγείων όπως και την μείωση του μπλε χρώματος. Μπορούν επιπλέον να σας βοηθήσουν μειώνοντας αισθητά το φούσκωμα. Δοκιμάστε να κρατήσετε τα σακουλάκια αφού φτιάξετε το τσάι σας, να τα στύψετε καλά και έπειτα να τα αφήσετε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο. Εφαρμόστε στην περιοχή με τους μαύρους κύκλους.

*Εφαρμόστε φέτες αγγουριού

Το αγγούρι δροσίζει το δέρμα και έχει ήπια στυπτικές ιδιότητες. Επομένως μπορεί να βελτιώσει τα μάτια ρακούν. Κόψτε ένα φρέσκο ​​αγγούρι σε χοντρές φέτες και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Τοποθετήστε τις φέτες στους μαύρους κύκλους για περίπου 10 λεπτά. Πλύνετε προσεκτικά την περιοχή με νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα, για να δείτε αποτελέσματα.

*Κάντε απαλό μασάζ

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, διαγράψτε ελαφρές πιέσεις με κυκλικές κινήσεις, καθώς το μασάζ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή των μαύρων κύκλων μία φορά την ημέρα.

*Πιείτε το νερό σας

Οι μαύροι κύκλοι τείνουν να γίνονται πιο σκούροι, στην περίπτωση αφυδάτωσης. Για αυτό θα ήταν καλό να πίνετε συχνά νερό, πράγμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλό και λαμπερό. Επίσης θα ήταν καλό να περιορίσετε το αλάτι, προκειμένου να μειωθεί και η κατακράτηση.

Πού οφείλονται οι μαύροι κύκλοι;

Σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους σχηματίζονται ανά περιόδους μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μπορεί να είναι και έντονοι ορισμένες φορές. Εκτός της γήρανσης ή των αλλεργιών, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται στην καταπόνηση των ματιών, τις ορμονικές αλλαγές, το κάπνισμα, την θέση ύπνου, κάποια δερματική ενόχληση ή και την έκθεση του προσώπου στον ήλιο δίχως αντηλιακή προστασία.

in.gr