Tα έξι φρούτα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 16:30

Tα έξι φρούτα που μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Το καλοκαίρι επιλέγουμε περισσότερο τα φρούτα ως ένα δροσερό σνακ στο γραφείο ή στο σπίτι.

Είναι σίγουρα η πιο υγιεινή επιλογή για να φάμε κάτι που θα μας δροσίσει και θα μας τονώσει. Και ιδίως το καλοκαίρι που θέλουμε να βγούμε με άνεση στην παραλία, τα φρούτα είναι προτιμότερα από σάντουιτς και σφολιάτες.

Αλλωστε είναι γνωστό πως τα φρούτα είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά αλλά και σάκχαρα. 

Η υπερκατανάλωσή τους ωστόσο μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους, γι’αυτό και οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι καλό θα ήταν -για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα- να τα καταναλώνουμε με ισορροπία.

Ισως δεν το γνωρίζετε, αλλά ορισμένα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και κατεπέκταση στην απώλεια του βάρους σας. 

Υπάρχουν ορισμένοι καρποί που είναι υψηλότεροι σε φυτικές ίνες και πηκτίνες. Και οι δύο λειτουργούν ως φυσικοί καυστήρες λίπους.

Ενα από αυτά είναι το καρπούζι. Εχει μόλις 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και είναι πλούσιο σε αμινοξέα και αργινίνη που βοηθά στην καύση του λίπους.

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό δροσιστικό φρούτο που προτιμούν όσοι δεν θέλουν να φάνε γλυκό μετά το φαγητό τους. 

Shutterstock

Shutterstock

Ενα άλλο φρούτο που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό είναι οι φράουλες. Βοηθούν στην παραγωγή ορμονών καύσης λίπους όπως η αδιπονεκτίνη και η λεπτίνη που οδηγούν σε υψηλότερο μεταβολισμό.

Τα αχλάδια επίσης διατηρούν τα επίπεδα χοληστερόλης υπό έλεγχο και βοηθούν στο αδυνάτισμα. 

Τα ροδάκινα από την πλευρά τους βοηθούν στη μείωση της πείνας. Ενα μέτριο ροδάκινο περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ζάχαρης, γεγονός που το κατατάσσει στα χαμηλά σε σάκχαρα φρούτα. Επιπλέον, το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό.

Τα μούρα είναι οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα. Ερευνητές βρήκαν, ότι όσοι έτρωγαν ως σνακ αυτό το είδος φρούτων, κατανάλωναν πολύ λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα.

Τέλος τα μήλα είναι κοινά αποδεκτό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη, η θειαμίνη και η πυριδοξίνη. Αυτές οι βιταμίνες, ενισχύουν το μεταβολισμό του σώματος και βοηθούν στην παραγωγή περισσότερης ενέργειας. 

bovary.gr