Κρυολογήσατε; Έτσι θα γίνετε περδίκι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 10:08

Κρυολογήσατε; Έτσι θα γίνετε περδίκι

Θερίζουν οι ιώσεις και οι γαστρεντερίτιδες τον τελευταίο καιρό, και ο μισός πληθυσμός είναι στο κρεβάτι είτε με υψηλό πυρετό είτε με εμετούς και ζαλάδες.

Αν ήδη είστε  άρρωστη και θέλετε να επανακτήσετε γρήγορα τις δυνάμεις σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Το αλατόνερο κάνει θαύματα

Βράστε στο μπρίκι ένα ποτήρι νερό και βάλτε μέσα μισή κουταλιά αλάτι. Με το σταγονόμετρο ρίξτε δύο ή τρεις φορές στο κάθε ρουθούνι. Χάρη στις βλεννολυτικές ιδιότητες που έχει ελευθερώνει τη μύτη από τη συμφόρηση.

Το  αλάτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάνοντας γαργάρες. Δύο με τρεις φορές την ημέρα είναι αρκετές για να έρθετε στα ίσια σας.

Τσάι αντί για καφέ

Μπορεί η γεύση του τσαγιού να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για εσάς θα πρέπει όμως να «ζορίσετε» λίγο τον εαυτό σας αν θέλετε να γίνετε γρήγορα καλά.

Πιείτε το ζεστό-ζεστό και προσθέστε μέσα μία κουταλιά μέλι. Το τσάι έχει  αντιϊκή δράση και είναι ένα «γλυκό» φάρμακο για τον οργανισμό.

Πιείτε πολλά υγρά

Το νερό θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρήγορα καθώς έχει την ιδιότητα να προκαλεί διούρηση. Με τα ούρα φεύγουν πολλά μικρόβια, ενυδατώνεται ο οργανισμός σας και καθαρίζει το αναπνευστικό σας σύστημα. Το ιδανικό είναι να καταναλώνετε 7 με 10 ποτήρια την ημέρα.

Κοτόσουπα με λαχανικά

Το μεσημέρι επιλέξτε να φάτε μία κοτόσουπα με λαχανικά. Για κάποιον άγνωστο λόγο έχει αποδειχθεί πως συγκριτικά με άλλες σούπες μειώνει γρηγορότερα το βήχα και συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση του οργανισμού.

Άλλα τρόφιμα που θα ενισχύσουν με βιταμίνες τον οργανισμό σας και θα τον κάνουν πιο γερό είναι η κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, οι ξηροί καρποί, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και η Βιταμίνη C γενικότερα.

Αν ο πυρετός σας ανέβει αρκετά και αργεί να πέσει, καλό θα είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό.




00 inkefalonia general ad 300X250