Οι 4 βραδινές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 14:46

Οι 4 βραδινές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Ορισμένες κακές συνήθειες πριν από τον ύπνο επηρεάζουν αρνητικά το βάρος σου. Συγκεκριμένα, προσθέτουν ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Κάποιες συνήθειες, είναι δύσκολο να κοπούν. Ειδικά εκείνες που ενώ μας κάνουν να νιώθουμε καλά, στην πραγματικότητα μάς κάνουν κανό. Στις παρακάτω γραμμές σού παρουσιάζουμε μερικές, κοινές, βραδινές συνήθειες που όχι μόνο σαμποτάρουν τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους, αλλά συχνά ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Βραδινές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά Pexels

Πίνεις γάλα πριν τον ύπνο

Πολλοί είναι εκείνοι που απολαμβάνουν ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο, για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν. Δεν είναι περίεργο, γιατί αυτό το ρόφημα είναι γεμάτο με τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μπορεί όντως να βοηθήσει στην χαλάρωση. Τα κακά νέα είναι ότι οι επιπλέον θερμίδες δεν βοηθάνε πουθενά. Αντιθέτως μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους, προσθέτοντας έξτρα πόντους στη μέση σου.

Κάνεις ατελείωτο scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εάν για να σε πάρει ο ύπνος, κάνεις scrolling δίχως αύριο, ήρθε η ώρα να αφήσεις το κινητό σου στην άκρη. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές οθόνες, καταστέλλει τη μελατονίνη και διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό και την ποιότητα του ύπνου σου. Όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο εγκέφαλος θέλει ενέργεια και λαχταρά ζάχαρη. Και κάπως έτσι, εύκολα να μπορεί να καταλήξεις να καταναλώνεις ζαχαρούχα τρόφιμα, σε μια προσπάθεια να κρατήσεις τον εγκέφαλό σου ξύπνιο. Επίσης, χωρίς αρκετό ύπνο, οι ορμόνες σου επηρεάζονται άμεσα, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνεται και η απόκτηση σωματικού λίπους γίνεται ευκολότερη.

Κάνεις binge watching μέχρι αργά το βράδυ

Σίγουρα, το να μένεις ξύπνια μέχρι αργά για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές, είναι κατανοητό εθιστικό. Αλλά στο σημείο αυτό πρέπει να σε προειδοποιήσουμε, ότι είναι μία από εκείνες τις συνήθειες, που μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς σοβαρά. Γιατί; Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης, συνδέεται με υψηλότερη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται και με κακή διατροφή. You know it’s true.

Τρως αργά και πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου

Όπως έχουμε δει, το να τρως ένα γεύμα λίγο πριν τον βραδινό σου ύπνο, είναι μία από τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες. Στην ιδανική περίπτωση, το τελευταίο γεύμα της ημέρας, θα πρέπει να καταναλώνεται, τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Πρακτικά αυτό είναι ένα σημαντικό διατροφικό tip, αφού κατά την ώρα του ύπνου, ο οργανισμός μας «κατεβάζει ρολά». Καθώς κοιμάσαι, το σώμα προσπαθεί να κρατήσει ενέργεια, να αποκαταστήσει και να επιδιορθώσει τυχόν βλάβες. Κάθε περιττή θερμίδα, μπορεί να καταλήξει ως  λίπος στην κοιλιά.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ, επηρεάζει αρνητικά τον κιρκάδιο ρυθμό, απορυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον μεταβολισμό του λίπους. Επιπλέον, η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν το βραδινό σου ύπνο. Κάτι που με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές λιγούρες και κατανάλωση περιττών θερμίδων την επόμενη μέρα.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250