Αυτές είναι οι 3 υπερτροφές που επιβραδύνουν την γήρανση μετά την ηλικία των 40!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 20:15

Αυτές είναι οι 3 υπερτροφές που επιβραδύνουν την γήρανση μετά την ηλικία των 40!

Δες ποιες είναι ώστε να τις εντάξεις στο διατροφολόγιο σου!

Η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου φέρνει με τη σειρά της και την γήρανση η οποία δεν πρέπει να μας φοβίζει!

Είναι δεδομένο ότι το σώμα μας με τον καιρό ανταπεξέρχεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους αλλαγών, τόσο στην εξωτερική μορφή του, όσο και την εσωτερική. Για αυτό λοιπόν η σωστή διατροφή είναι σημαντικήγια να παραμένουμε υγιείς αλλά και λαμπεροί έναντια στον χρόνο.

Αυτές είναι λοιπόν οι 3 βασικές υπερτροφές που επιβραδύνουν την γήρανση μετά την ηλικία των 40 

1. Φιστικιά

Τα φιστίκια όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ξηρών καρπών, έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες αλλά κι άλλα ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Εκτός των παραπάνω, αποτελούν πηγή φυτικών στερόλων, που πρόκειται για ουσίες που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης αλλά και πηγή αντιοξειδωτικών όπως η λουτεΐνη.

pistachios

2. Σολωμός

Γνωστή υπερτροφή που επιβραδύνει σημαντικά την γήρανση και δεν είναι άλλη από τον σολωμό, καθώς και πολλοί άλλοι τύποι λιπαρών ψαριών!

«Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, ένα θρεπτικό συστατικό σημαντικό για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ηλικιωμένους ενήλικες», λέει η Lisa Young, συγγραφέας του Finally Full, Finally Slim και μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ.

«Είναι, επίσης, πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων».

Πιο συγκεκριμένα σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology, έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα ηλικίας 40 και 50 ετών και των οποίων τα ερυθρά αιμοσφαίρια συμπεριλάμβαναν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3, είχαν πιο ενισχυμένη γνωστική λειτουργία και συνολική δομή του εγκεφάλου, από αυτούς που είχαν ελαττωμένο αριθμό ωμέγα-3.

pistachios

3. Κράνμπερι

Τα κράνμπερι αποτελούν ιδανική τροφή για την αντιγήρανση και αυτό χάρη στα πολλαπλά οφέλη τους!

Πιο συγκεκριμένα αποτελούνται από 90% νερό και 10% υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, τα οποία βελτιώνουν την ανοσολογική λειτουργία και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Οι υγιεινές βιταμίνες που εμπεριέχονται στα κράνμπερι, τα καθιστούν τέλειο συμπλήρωμα για να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

pistachios

«Τα κράνμπερι είναι γεμάτα με φυτικές ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, ειδικά όταν εστιάζουμε στη γνωστική γήρανση», λέει η Manaker.

Φωτογραφικά πρακτορεία: iStock

bestofyou.gr




00 inkefalonia general ad 300X250