Πώς να διατηρήσεις τη μεικτή σου επιδερμίδα ισορροπημένη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 16:00

Πώς να διατηρήσεις τη μεικτή σου επιδερμίδα ισορροπημένη

Όταν έχεις τις σωστές πληροφορίες και προϊόντα, η εξισορρόπηση της μεικτής επιδερμίδας είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζεις

Είναι το δέρμα σου ξηρό σε ορισμένες περιοχές και λιπαρό σε άλλες; Αν ναι, έχεις μεικτή επιδερμίδα. Το να καταλάβεις πώς να εξισορροπήσεις αυτούς τους δύο αντίθετους τύπους δέρματος μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά όταν έχεις τις σωστές πληροφορίες και προϊόντα, η εξισορρόπηση της μεικτής επιδερμίδας είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζεις.

Τι είναι το μεικτό δέρμα;
Το μεικτό δέρμα αναγνωρίζεται ότι ως λιπαρό σε ορισμένες περιοχές του προσώπου και ξηρό σε άλλες. Τυπικά, η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) είναι πιο επιρρεπής στη λιπαρότητα και οι ξηρές περιοχές συνήθως επιμένουν γύρω από τα μάγουλα, την περιοχή των γνάθων και κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.

Η σωστή περιποίηση της μεικτής επιδερμίδας μπορεί να είναι αίνιγμα. Πώς αντιμετωπίζεις τα ξηρά μπαλώματα χωρίς υπερβολική λάμψη; Πώς να διαχειριστείς τη λιπαρότητα της ζώνης Τ χωρίς να αφήνεις τα μάγουλα τελείως απογυμνωμένα; Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Πώς να φροντίσεις τη μεικτή επιδερμίδα
Το νούμερο ένα κόλπο για τη φροντίδα του μεικτού δέρματος είναι η τοποθέτηση. Εφάρμοσε πιο πλούσιες κρέμες και βάλσαμα στα ξηρά τμήματα και χρησιμοποίησε φόρμουλες που απορροφούν το σμήγμα σε πιο λιπαρά τμήματα. Οι μεικτές επιδερμίδες μπορούν επίσης να ωφεληθούν από το multimasking, εφαρμόζοντας διαφορετικές μάσκες σε κάθε περιοχή του προσώπου. 

Ποια συστατικά είναι καλά για τις μεικτές επιδερμίδες
Το να είσαι ξηρή και λιπαρή μπορεί να κάνει τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης δύσκολη, αλλά σίγουρα όχι αδύνατη. Όλα εξαρτώνται από την επιλογή των σωστών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας του δέρματός σου ώστε να μιμούνται τα «κανονικά» επίπεδα. Ακολουθούν μερικές από τις συστάσεις των ειδικών για μεικτή επιδερμίδα:

Υαλουρονικό και/ή Πολυγλουταμικό Οξύ
Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται ενυδάτωση, ακόμα και η μεικτή. Εάν το δέρμα σου αισθάνεται διψασμένο, θα υπερπαράγει λάδι για να αντισταθμίσει την απώλεια υγρασίας. Για να το αποφύγεις, εφάρμοσε ελαφριά ενυδατικά όπως το πολυγλουταμικό ή το υαλουρονικό οξύ σε οποιαδήποτε περιοχή αισθάνεται στεγνή.

Νιασιναμίδη
Αυτό το παράγωγο βιταμίνης Β3 έχει πολλά ταλέντα, όπως να καθαρίζει την ακμή, να αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και να φωτίζει την υπερμελάγχρωση. Φυσικά, είναι απαραίτητο και για μεικτές επιδερμίδες. 

Γαλακτικό οξύ
Αυτό το AHA είναι ένα από τα λίγα συστατικά περιποίησης που απολεπίζει και ενυδατώνει το δέρμα ταυτόχρονα, καθιστώντας το γαλακτικό οξύ ιδανικό για ενσωμάτωση εάν έχεις μεικτή επιδερμίδα. Απολαύστε τα οφέλη του εφαρμόζοντας το κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας για να μειώσεις τη θαμπάδα, να συσφίξεις την εμφάνιση των πόρων και να απαλύνεις την υφή του δέρματος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ