Ξύρισμα: Τα έξι μεγαλύτερα οφέλη ενός υγιεινού προσώπου χωρίς γένια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 21:36

Ξύρισμα: Τα έξι μεγαλύτερα οφέλη ενός υγιεινού προσώπου χωρίς γένια

Ένα ξυρισμένο πρόσωπο μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη υγείας σε σχέση με ένα πρόσωπο με έντονη γενειάδα. 

Πολλοί θεωρούν ότι η ικανότητα να αφήσεις μούσι είναι θέμα περηφάνιας. Ωστόσο, είναι ένα πράγμα να αφήσεις γενειάδα και ένα εντελώς διαφορετικό να τη διατηρήσεις. Δεν πρέπει να αποφεύγεις να ξυρίζεσαι για να αποδείξεις κάτι στους άλλους, με τίμημα τη δική σου άνεση. Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί άντρες, οι τρίχες στο πρόσωπό σου, δεν αποτελούν δείκτη ανδρισμού. Το να είσαι άντρας βασικά δε σχετίζεται καθόλου με την εμφάνιση.

Το να ξυρίζεις τα γένια σου πέρα από βολικό είναι και υγιεινό. Παρακάτω σου παραθέτουμε έξι οφέλη από το ξύρισμα των γενιών σου.

Το ξύρισμα μειώνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

Εάν έχετε πολλές τρίχες στο πρόσωπο, γίνεται δύσκολο για το δέρμα από κάτω να αποβάλει τα νεκρά κύτταρα. Εάν παραμείνουν ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κολλήσουν στην επιφάνεια του προσώπου, το δέρμα σας μπορεί να γίνει ξηρό και θαμπό. Με την πάροδο του χρόνου, καθώς συσσωρεύονται όλο και περισσότερα νεκρά κύτταρα, η ποιότητα του δέρματός σας αρχίζει να υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα δερματικά προβλήματα όπως πιτυρίδα, κνησμός και εξανθήματα.

Όταν ξυρίζετε τα γένια σας, το ξυράφι όχι μόνο βγάζει τρίχες από τους θύλακες, αλλά και τα νεκρά κύτταρα.

Το ξύρισμα ανοίγει τους φραγμένους πόρους

Οι τρίχες στο πρόσωπο φράζουν τους πόρους του δέρματος από κάτω. Ως αποτέλεσμα, ο ιδρώτας και το σμήγμα που εκκρίνεται από αυτά συχνά δεν βρίσκουν διέξοδο. Επιπλέον, εάν δεν φροντίζετε τα γένια σας με τον τρόπο που θα έπρεπε, η σκόνη και η βρωμιά που κολλάει σε αυτά μπορεί να κατακάθονται στους πόρους σας, με αποτέλεσμα δερματικές μολύνσεις και ασθένειες. Γι' αυτό το τακτικό ξύρισμα θεωρείται ως μια υγιεινή πρακτική για τους άνδρες.

Ευκολότερο στη διαχείριση

Η διατήρηση μιας γενειάδας δεν είναι τόσο εύκολη όσο είναι να μεγαλώσει. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις τρίχες του προσώπου σας για να μεγαλώσουν με έντονο, σαφώς καθορισμένο τρόπο. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πλένετε τα γένια σας κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Ακόμη και τα προϊόντα για τις τρίχες προσώπου είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιείτε στο κεφάλι σας. Οι τρίχες του προσώπου απαιτούν μια ξεχωριστή ρουτίνα συνολικά. Εάν δεν έχετε τον χρόνο και την ενέργεια να το κάνετε αυτό, θα προτιμούσατε να επιλέξετε ένα καθαρό ξυρισμένο πρόσωπο.

Αισθάνεσαι ελαφρύτερος

Εκτός από τη ζημιά που προκαλούν οι τρίχες του προσώπου στο δέρμα από κάτω, πολλοί άνδρες βρίσκουν εξαιρετικά άβολο να έχουν το μισό πρόσωπό τους καλυμμένο με τρίχες. Νιώθουν ένα συγκεκριμένο βάρος στο πρόσωπό τους κάθε φορά που μεγαλώνουν τα γένια τους, κάτι που τους προκαλεί δυσφορία και ανησυχία. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ορισμένοι άνδρες προτιμούν να κρατούν το πρόσωπό τους γυμνό, καθώς το ξύρισμα τους κάνει να νιώθουν πιο ανάλαφροι, πιο υγιεινοί.

Επιτρέπει στην υγρασία να διεισδύσει στο δέρμα

Για να παραμείνει το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο, είναι σημαντικό να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε νερό μέσω ενυδάτωσης. Ωστόσο, όταν έχετε τρίχες στο πρόσωπο, γίνεται δύσκολο για την ενυδατική κρέμα να εισχωρήσει στο δέρμα σας, προκαλώντας ξηρότητα και αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται τραχύ, φαγούρα και ξεφλούδισμα και να έχει ως αποτέλεσμα αυτές τις τρομακτικές λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ρωγμές. Το ξύρισμα του προσώπου σας λειαίνει το δέρμα από κάτω, επιτρέποντάς του να απορροφά νερό και θρεπτικά συστατικά από την ενυδατική κρέμα.

Σε κάνει να δείχνεις νεότερος

Ένα άλλο θετικό σημείο του ξυρίσματος είναι ότι σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι αυτόματα. Λόγω όλων των πλεονεκτημάτων του τακτικού ξυρίσματος που συζητήθηκαν παραπάνω, η επιδερμίδα του προσώπου σας τείνει να γίνεται πιο λεία, καθαρότερη και υγιέστερη. Εκτός από το ότι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το ξύρισμα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων και κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.

ΠΗΓΗ: askmen, news4health.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250