9 λόγοι για τους οποίους ο καφές είναι ωφέλιμος για την υγεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 12:37

9 λόγοι για τους οποίους ο καφές είναι ωφέλιμος για την υγεία

Ο καφές είναι ίσως το πιο αγαπημένο ρόφημα, γνωστό για την ικανότητά του να σε βοηθάει να επικεντρώνεις την προσοχή σου και να ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από το καθημερινό τους φλιτζάνι καφέ και το αναζητούν ακριβώς όταν ξυπνούν προκειμένου να ξεκινήσουν τη μέρα τους σωστά.

Εκτός από τα δυναμωτικά αποτελέσματά του, ο καφές έχει συνδεθεί με μια μεγάλη λίστα από πιθανά οφέλη για την υγεία, δίνοντάς σου ακόμη περισσότερους λόγους για να τον απολαμβάνεις.

Παρακάτω μπορείς να δεις εννέα από τα κορυφαία οφέλη του καφέ μετά από μελέτες ειδικών .

Αυξάνει τα επίπεδα ενέρειας

Ο καφές περιέχει καφεΐνη, ένα διεγερτικό που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει την κούραση μεταβάλλοντας τα επίπεδα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

Μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Η τακτική κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδέεται μακροπρόθεσμα με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει την υγεία του εγκεφάλου

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τη νόσο του Πάρκινσον και τη νοητική έκπτωση.

Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους και μπορεί να συνδέεται με μειωμένο σωματικό λίπος. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν καφέ ήταν πιο πιθανό να είναι σωματικά δραστήριοι.

Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο καφές μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Θα μπορούσε να προστατεύσει από παθήσεις του ήπατος

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από χρόνια ηπατική νόσο, μαζί με άλλες παθήσεις, όπως ηπατικές ουλές και καρκίνο του ήπατος.

Υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας.

Μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία

Ο καφές μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, η κατάσταση βάρους ή η κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση

Ο καφές θα μπορούσε να βελτιώσει τη σωματική απόδοση και την αντοχή όταν καταναλωθεί πριν από την άσκηση. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα.

Το συμπέρασμα:

Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ρόφημα το οποίο οι ερευνητές έχουν μελετήσει εκτενώς για τα πολλά οφέλη του για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, να προάγει τη διαχείριση βάρους, να βελτιώνει την αθλητική απόδοση και να προστατεύει από χρόνιες ασθένειες.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ορισμένα άτομα μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψή της καφεϊνης, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που είναι έγκυες ή θηλάζουν, των παιδιών και των εφήβων και των ατόμων με ορισμένες παθήσεις υγείας.

Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ με μέτρο - περίπου τρία έως τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα - έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία και γενικά θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250