Φισκάρδο Κεφαλονιάς, σωστή ζωγραφιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 16:31

Φισκάρδο Κεφαλονιάς, σωστή ζωγραφιά

Οικισμός με διεθνή φήμη, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και πιστούς φίλους

 Το βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς στολίζει το Φισκάρδο, ένας παραδοσιακός οικισμός πραγματικά μοναδικός, με διεθνή φήμη, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και πιστούς φίλους.

port fiskardo kefalonia island greece town july bay boats yachts 61418532

Ο παραλιακός πεζόδρομος με τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ – εστιατόρια, τα σπίτια και τα αρχοντικά, δίπατα και τρίπατα, κεραμοσκεπή, με χρωματιστά πορτοπαράθυρα, αγκαλιάζουν το γραφικό ομώνυμο όρμο ακολουθώντας το ανάγλυφο των ακτών.

fiskardo2

Οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Φισκάρδου (Πάνορμος, η αρχαία ονομασία του) έχουν φέρει στο φως, μεταξύ άλλων, ίχνη κατοίκησης Παλαιολιθικών Χρόνων και αρχιτεκτονικά σύνολα Ρωμαϊκών Χρόνων. 

maxresdefault

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το Φισκάρδο οφείλει την ονομασία του στο νορμανδό τυχοδιώκτη και κατακτητή Ροβέρτο Γυισκάρδο (1015-1085), που είχε καταλάβει, μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας μας, την Κεφαλλονιά.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Φισκάρδου περιλαμβάνονται ο φάρος στο ακρωτήρι Φισκάρδο, τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής (6ου αιώνα) στη θέση «Χτούρια», η εκκλησία της Παναγίας της Πλατυτέρας στον οικισμό Μαρκαντωνάτα, οι οικισμοί Αντιπάτα (με την εκκλησία της Ανάστασης) και Τζαμαρελλάτα (με θέα στο πέλαγος), η περιοχή Αλατιές (απόκρημνη ακτή και όμορφη μικρή ακρογιαλιά με γαλαζοπράσινα νερά), οι οικισμοί Τσελεντάτα, Ματσουκάτα και Βεντουράτα, σε τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

kefalonia 660 4

Για κολύμπι στην περιοχή του Φισκάρδου σάς προτείνουμε τις ακρογιαλιές Φώκι, Ευρετή, Καμίνι, Έμπλυση, Κιμηλιά, Δαφνούδι, Αλατιές και Αγία Ιερουσαλήμ.

emplisi 4

in.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ