Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορονοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 12:23

Τιμοθεάτος: «Βιτρίνα ο κορονοϊός για τις αποφάσεις της Αγγλίας»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και  Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την πορεία του τουρισμού, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έως τώρα.

«Είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι θα ακούσουμε καλά πράγματα από την Αγγλία» τόνισε ο κος Τιμοθεάτος αναφορικά με τις εξαγγελίες του Βρετανού Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς τα νησιά μας στηρίζονται στην Βρετανική Αγορά. Πρόσθεσε δε, ότι η προσπάθεια του Υπουργείου (Υπουργού και Υφυπουργού) ήταν πολύ καλές αλλά την τελική απόφαση την παίρνει η Κυβέρνηση της Αγγλίας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, δεν υπάρχουν κρατήσεις από την αγορά της Βρετανίας αυτή την στιγμή, καθώς δεν θέλει κανείς να πάρει το ρίσκο, να κάνει κάποια κράτηση και παράλληλα εξήγησε πως ειδικά στην κυβέρνηση ασκείται μεγάλη πίεση από αεροπορικές εταιρείες και tour operators. Αναφορικά όμως με τουρίστες από άλλα κράτη, ο κος Τιμοθεάτος τόνισε ότι ήδη υπάρχουν Γερμανοί και Ολλανδοί στο νησί, ενώ θα έχουμε και Ισπανούς.  «Έχουμε τουρίστες από άλλα κράτη. Πιστεύω ότι για την Αγγλία ο κορωνοϊός είναι βιτρίνα για να καλυφθούν πολιτικά παιχνίδια» υποστήριξε ερωτώμενος για το αν ο πραγματικός λόγος που δεν βάζει η Αγγλία χώρες στην πράσινη λίστα της, είναι ο κορωνοϊός.

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στον εσωτερικό τουρισμό, κάτι που ο κος Τιμοθεάτος χαρακτήρισε αισιόδοξο, καθώς ακόμα και αυτή η κίνηση βοηθάει. Εξήγησε ότι στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικά με την πληρότητα, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν τα ίδια με πέρυσι. «Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, αλλά αν υπάρξει κρούσμα θα πρέπει να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας, που είναι το ίδιο με πέρυσι» κατέληξε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250