Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Οι επισημάνσεις των ειδικών: «Δεν κάνουμε κάτι λάθος, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια - Μεγάλος εχθρός η Πανδημία»  

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 12:51

Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Οι επισημάνσεις των ειδικών: «Δεν κάνουμε κάτι λάθος, δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια - Μεγάλος εχθρός η Πανδημία»   

Τι συμβαίνει στο νησί μας στο θέμα του τουρισμού; Οι ειδικοί του τουρισμού, οι οποίοι συμμετέχουν στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, μίλησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη και έδωσαν το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί. Και είπαν πολλά και ενδιαφέροντα! 

Οπως τόνισαν είναι μία κατάσταση που δεν την βιώνει μόνο η Κεφαλονιά, αλλά όλη η Ελλάδα με τις κρατήσεις αυτή την στιγμή να είναι ελάχιστες και "παγωμένες". 

Το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στο «Πορτοκαλί» στην λίστα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, έχει δημιουργήσει ζητήματα και ανησυχία, όχι μόνο στην Κεφαλονιά, αλλά και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς την Ελλάδα.

Γ. Γεροντάκης: «Δεν άξιζε τα νησιά να βρίσκονται στο πορτοκαλί»

 Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιώργος Γεροντάκης, ο διευθυντής της Skyserv και της Swissport στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό.

 «Ο Μάιος έχει σχεδόν χαθεί, καθώς μιλάμε για ελάχιστες πτήσεις. Κάθε μέρα υπάρχουν αλλαγές. Το μεγαλύτερο πλήγμα έγινε από την κατηγοριοποίηση της Μεγάλης Βρετανίας και την ένταξη της Ελλάδας στο Πορτοκαλί. Δεν άξιζαν τα νησιά να βρίσκονται στο πορτοκαλί.

pjimage 2021 05 13T202706.619

 Αυτό έχει παγώσει τις κρατήσεις, έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Η TUI έχει μετακινήσει τις πτήσεις της για τις 6 Ιουνίου. Δεν καθόμαστε όμως με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να διορθώσουμε τις καταστάσεις.

 Ορισμένοι είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και προσπαθούμε να σώσουμε καταστάσεις. Ήθελα να πω ψυχραιμία σε όλους, η κατάσταση αλλάζει μέρα με την ημέρα. Κάποιες διορθωτικές κινήσεις θα φέρουν καλό αποτέλεσμα. Ίσως έχουμε καλύτερα νέα την επόμενη εβδομάδα.

 Η Κεφαλονιά, δεν κάνει κάτι λάθος. Έχουμε επιτύχει πολλά. Γίνονται όμως ατυχείς συγκρίσεις. Πως μπορείς να συγκριθείς με την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο; Ας αφήσουμε λοιπόν αυτές τις συγκρίσεις… Πολλά πράγματα μπορούμε να τα βελτιώσουμε, αλλά ως Κεφαλονιά λάθος δεν κάνουμε…". 

«Η TUI πάει τουρίστες στην Κέρκυρα, γιατί εκεί έχει τα δικά της ξενοδοχεία»

 Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Νίκος Κουρκουμέλης, ανέφερε κατά την διάρκεια της συζήτησης πως: «Η TUI έχει τόσα ξενοδοχεία δικά της στην Κέρκυρα" και έθεσε το ρητορικό ερώτημα "Λογικό δεν είναι να προσπαθήσει να φέρει κόσμο εκεί και να τα γεμίσει;"

Αυτό που είπε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής το συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Η ΤUI έχει επιλέξει την Κέρκυρα να ξεκινήσει στις 17 Μαΐου, γιατί εκεί έχει συμφέροντα. Εκεί έχει τα δικά της ξενοδοχεία. Είναι επιλογή μιας επιχείρησης να στηρίξει έναν προορισμό, γιατί εκεί έχει το συμφέρον της. Και εκεί οι τουρίστες που θα πάνε, θα αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην Γερμανία. Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάνει λάθος. Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός στους επαγγελματίες. Και ο δήμος Αργοστολίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, κάνει συνδιαφήμιση με αεροπορική εταιρία. Έχουν γίνει πολλά πράγματα από την Τουριστική Επιτροπή. Οι χρονιές είναι δύσκολες, δεν μπορεί όμως να τα μηδενίζουμε όλα… δεν θεωρώ ότι γίνεται κάτι λάθος. Αυτή είναι η δυναμική της Κεφαλονιάς. Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός στους επαγγελματίες".

Σπ. Γαλιατσάτος: «Και στην Κέρκυρα και στην Ζάκυνθο που έχω μιλήσει δεν υπάρχει ακόμα τουρισμός»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος: «Δεν είναι ότι κάνουμε εμείς λάθος. Ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που κάνει πράγματα για τον τουρισμό, που άλλοι δεν τα βλέπουν ούτε στον ύπνο τους. Όταν η ατμομηχανή που είναι η Περιφέρεια δεν κάνει πράγματα, τί μπορεί να κάνει ένας δήμος μόνος του;      

Προσπάθειες γίνονται, όμως αν η χώρα δεν γίνει «πράσινη» δεν γίνεται τίποτα… Και στην Κέρκυρα και στην Ζάκυνθο που έχω μιλήσει, δεν υπάρχει ακόμα τουρισμός…».

 Ο Ανδρέας Παντελειός τόνισε: « Αυτές οι ενέργειες που κάνουμε ως τουριστική επιτροπή, βάζουν υποθήκη και το συστηματικό άνοιγμα στην Γερμανική αγορά, θα βοηθήσουν και δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια η μονοκρατορία των Βρετανών. Αυτή την στιγμή ωστόσο, γίνεται ένας πόλεμος πάνω από τις δυνάμεις μας».

Θανάσης Καραπέτσας: «Η Πανδημία ένας μεγάλος εχθρός»

 Ο Τουριστικός πράκτορας Θανάσης Καραπέτσας επεσήμανε: «Με αφήνουν αδιάφορα αυτά που λέγονται και γράφονται. Δεν έχει να κάνει με εμάς εδώ στην τουριστική επιτροπή. Η πανδημία είναι ένας μεγάλος εχθρός και όταν λήξει θα επανέλθουμε. Οι κρατήσεις είναι ελάχιστες στην χώρα μας, επειδή δεν είμαστε ακόμα στην "πράσινη λίστα". Οι προσπάθειες γίνονται και δεν θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε».

Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Δήμος Αργοστολίου, παρα τις δυσκολίες συνεχίζει τις δράσεις του και όπως ανακοινώθηκε απο τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Σταύρο Κορκό- Κουρή, πολλές δράσεις ετοιμάζονται για το καλοκαίρι! 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR 

Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250