Προβληματισμός Κωστόπουλου για το έργο στο λιμάνι του Πισαετού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 20:38

Προβληματισμός Κωστόπουλου για το έργο στο λιμάνι του Πισαετού

Την έντονη ανησυχία του για το έργο στο λιμάνι του Πισαετού εξέφρασε κατά τη χθεσινή σύσκεψη για τον τουρισμό ο Ιθακήσιος  σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ. Όμηρος Κωστόπουλος.

Ρεπορτάζ: Κρήτη Θωμάτου

Το έργο αυτό έχει σταματήσει ενώ το λιμάνι στο Βαθύ δεν έχει τελώνη με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται τραγελαφικές καταστάσεις κατά την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των σκαφών τους καλοκαιρινούς μήνες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν μπορούν ούτε καύσιμα να δώσουν στα πλοία!

Επίσης ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για τις διαλυμένες πλωτές στις Φρικές και την μη ύπαρξη γραφείου τουρισμού στο νησί ενώ ερώτημα απηύθυνε στον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την πορεία της μελέτης για το λιμάνι στο Βαθύ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής ενημέρωσε τον κ. Κωστόπουλο για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Όσον αφορά το λιμάνι του Πισαετού είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τον εργολάβο. Οι επιμετρήσεις του συγκεκριμένου έργου είναι δύσκολες και από αυτές προήλθε μια καθυστέρηση. Σύντομα όμως θα ολοκληρωθούν και θα χρηματοδοτηθεί ο εργολάβος ώστε να συνεχίσει το έργο. Η μελέτη του λιμένος στο Βαθύ έχει παγώσει αλλά ο κ. Κουρής δήλωσε πως δεν θα εγκαταλείψει το συγκεκριμένο έργο.  Σχετικά με το γραφείο τουρισμού είπε ότι την προσεχή τουριστική σεζόν θα λειτουργήσει γραφείο τουρισμού στην Ιθάκη. Το συγκεκριμένο γραφείο θα στεγαστεί εκεί που βρισκόταν παλιά η πολεοδομία και υπάλληλος έχει ήδη οριστεί  η κ. Λυκούδη. Καθώς ένα τέτοιο γραφείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς φυλλάδια, η επανέκδοση του διαφημιστικού υλικού της Ιθάκης θα χρηματοδοτηθεί παρόλο που δεν εγκρίθηκε. Για τις Φρικές είπε ότι έχουν την μελέτη έτοιμη και το έργο θα προχωρήσει. Τέλος για το θέμα του τελώνη είπε ότι θα στείλει επιστολή στο υπουργείο όπου θα αναφέρεται όχι μόνο το Βαθύ αλλά και η Σάμη αφού ούτε εκεί υπάρχει τελώνης.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ