Sky Express : Η επένδυση στα 6 νέα Airbus είναι η πρώτη που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:38

Sky Express : Η επένδυση στα 6 νέα Airbus είναι η πρώτη που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά την πανδημία

Για την επένδυση των 400 εκατ. ευρώ στην οποία προχωρά η Sky Express, ενισχύοντας τον στόλο της με έξι νέα Airbus, μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Βασιλική Χριστίδη, γενική διευθύντρια του ομίλου IOGR, στον οποίο ανήκει η αεροπορική εταιρεία Sky Express. «Ελπίζουμε πάρα πολύ και στο μέλλον της Ελλάδας και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», λέει χαρακτηριστικά.

«Εμείς κάναμε μία μεγάλη επένδυση σε 6 νέα αεροσκάφη Airbus 320 neo. Μάλιστα, είμαστε και η πρώτη απευθείας αγορά για την Airbus μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για την οικογένεια της Sky Express και τους ανθρώπους που δουλέψαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τίτλος τιμής για τη χώρα μας. Είναι η πρώτη επένδυση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτές τις συνθήκες και είναι μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία για εμάς. Απλώς υλοποιούμε το αναπτυξιακό μας πλάνο και τα επενδυτικά μας σχέδια όπως τα είχαμε προδιαγράψει με συνέπεια και σκληρή δουλειά τους τελευταίους 12 μήνες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Βασιλική Χριστίδη.

«Για εμάς η πανδημία ήταν μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους και τον προγραμματισμό μας. Τον Δεκέμβριο, το πρώτο από τα αεροσκάφη μας θα μπει στη γραμμή, που έλειπε από το δίκτυο της Sky Express, Αθήνα-Θεσσαλονίκη», προσθέτει, προαναγγέλλοντας ότι η Sky Express θα αρχίσει να πετά και εκτός Ελλάδος. «Το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε πανέτοιμοι να αναπτύξουμε το πλάνο των δρομολογίων της εταιρείας και να δώσουμε ναύλους ανταγωνιστικούς».

Αναφερόμενη στο 2020, η γενική διευθύντρια του ομίλου IOGR τονίζει: «Σε επίπεδο πτήσεων το 2020 έχουμε μία πτώση που αγγίζει μεσοσταθμικά το 40%, γιατί δεν διεκόπη το επιχειρησιακό μας έργο καθόλου. Από δω και πέρα, θα κλείσουμε το 2020 και ενισχύοντας τις πτήσεις μας με αυτές που προστίθενται και αναπτύσσοντας το δίκτυό μας και διπλασιάζοντας το δυναμικό της επιχείρησης. Το 2020 θα μας βρει να κλείνουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αν λάβουμε υπόψη μας και το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε, με μία εικόνα που ενισχύει και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας με ανταγωνιστικούς ναύλους, με διπλάσια δύναμη στο προσωπικό μας και πολλή δουλειά. Το 2020 χτίσαμε, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, σε αυτό το περιβάλλον, έναν νέο σταθμό για την ιστορία μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87772

tourismtoday.gr




00 inkefalonia general ad 300X250