Ν.Κουρκουμέλης: ‘’Ξεκινάμε σήμερα απ' τη Σκάλα, συναντήσεις εργασίας με επαγγελματίες, με στόχο την επέκταση της τουριστικής σεζόν – Τα οφέλη’’

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 16:13

Ν.Κουρκουμέλης: ‘’Ξεκινάμε σήμερα απ' τη Σκάλα, συναντήσεις εργασίας με επαγγελματίες, με στόχο την επέκταση της τουριστικής σεζόν – Τα οφέλη’’

Συνέντευξη στον Ρ.Σ Inkefalonia 89,2 του Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Αργοστολίου και προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοτικής ενότητας Ελλειού Πρόνων του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης, για τις «Συναντήσεις Εργασίας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τουρισμό» -με έμφαση στην άμβλυνση της εποχικότητας και στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΙΟΥ ΠΡΟΝΝΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΛΑΣ 07-02-2024 18:00

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ  - ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ (ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΕΙΟ) 19-02-2024 18:30

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ  - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 21-02-2024 18:00

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ -  ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ 11-03-2024 18:00

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΣ 13-03-2024 18:00

Ο κ. Κουρκουμέλης ανέφερε σχετικά: «Οι συναντήσεις αυτές είναι στα πλαίσια της στρατηγικής μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν σε συνεργασία και με τους άλλους Δήμους. Είναι συναντήσεις εργασίας όπου θα μελετήσουμε οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε, ούτως ώστε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν. Δεν είναι κάτι εύκολο , πρέπει να καταφέρουμε να πείσουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού για το ποια συμφέροντα έχουν, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο.

Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των tour operator της TUI o κ. Κατσούρης  και της Jet2 ο κ. Καραπέτσας οι οποίοι θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες για το τι θέλουν οι εταιρείες , που το θέλουν και αυτοί, όμως δεν θέλουν να πάρουν ρίσκα. Τα ρίσκα θα τα πάρουμε εμείς προκειμένου να τους πείσουμε .

Ήδη ξεκίνησε πρώτη η EasyJet να επεκτείνει την σεζόν έως 3 Νοέμβρη 2024 και αν πάει καλά θα συνεχίσει, αν όχι δεν θα το κάνει και αν πάει καλά αυτή η εταιρεία θα ακολουθήσουν και άλλες. Πρέπει να το πάμε βήμα-βήμα και να βρούμε την χρυσή τομή».

Ο κ Κουρκουμέλης εικονογράφησε την Κεφαλονιά όσον αφορά τις τουριστικές της υποδομές που υπολείπονται σε σχέση με άλλους προορισμούς και εξήγησε ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο περιπατητικός, αποτελούν μέτρα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος εξ ου και η έμφαση που δίνεται από την Τουριστική Επιτροπή στην ανάδειξη τους.

Όσον αφορά τους οιωνούς για την τουριστική περίοδο του 2024, σημείωσε ότι είναι ευοίωνοι και δείχνει ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα ,για την παροχή υπηρεσιών στην Κεφαλονιά τόνισε είναι σε πολύ καλά επίπεδα, και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στην πολεοδομική διαχείριση όσον αφορά νέες επενδύσεις.

Όσον αφορά δε την εξεύρεση προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενημέρωσε το πρόβλημα δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους “Οδηγούς Καλών Πρακτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που παρουσιάστηκαν πρόσφατα με την σύμπραξη από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου , οι οποίοι θα δοθούν δωρεάν στους επιχειρηματίες του τουρισμού για να τους εφαρμόσουν και στις εφάμιλλες παρουσιάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που πλέον είναι επιβεβλημένο να ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-6-2-2024?si=b7659ee62bab481099119ca4bb87f161&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250