Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για τη νέα τουριστική σεζόν, για τις πτήσεις προς Κεφαλονιά και για τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 11:52

Ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος στον COSMOS 96,5 – Τι αναφέρει για τη νέα τουριστική σεζόν, για τις πτήσεις προς Κεφαλονιά και για τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην  πτήση της Condor από τη Στουτγάρδη προς την Κεφαλονιά για το 2023: « Το να κοπεί αυτή πτήση δεν είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη, όμως ακόμα δεν είναι κάτι οριστικό. Έχουμε 12 Ιανουαρίου μία συνάντηση ως Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστική Επιτροπή με την εταιρεία, με την οποία έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Η πρώτη τους σκέψη είναι ότι επειδή η γραμμή δεν είχε την πληρότητα που θέλανε ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμη να την αφαιρέσουν. Έχουμε κάνει και κάποιες άλλες προτάσεις για αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων η και από άλλες πόλεις να έχουμε πτήσεις, οπότε νομίζω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Ως νησί στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην συγκεκριμένη εταιρεία είμαστε εντάξει και θα δούμε πως θα πάνε οι εξελίξεις».

Στην συμφωνία με την Condor : « Την πρώτη χρονιά για να μπεί το Ντίσελντορφ το τίμημα ήταν 23.000 ευρώ, φέτος πληρώσαμε 50 χιλιάδες, όμως αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να σώσουν μία γραμμή. Είναι όμως μία βοήθεια του νησιού προς την εταιρεία για να κάνει την διαφήμιση της και να αναλάβουμε και εμείς κάποια μικρή υποχρέωση προς όλο αυτό που ανέλαβε η εταιρεία. Αυτά τα χρήματα δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα για δύο τρία δρομολόγια. Είναι όλες οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσεκτικές, πέρσι δεν είχαν το πρόβλημα των καυσίμων γιατί είχαν κλείσει από πριν τιμές για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022, όμως φέτος θα το αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και όλες οι εταιρείες κοιτούν ποιο  δρομολόγιο είναι επικερδές και ποιο όχι. Τα υπόλοιπα δρομολόγια της Γερμανίας θα παραμείνουν και έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι και το Αμβούργο. Η Condor επειδή είχε κάποια προβλήματα σε σχέση με κάποιες δανειοδοτήσεις που είχε από την Γερμανική Κυβέρνηση, έχει ιδρύσει και μία θυγατρική εταιρεία την Marabou, άρα μπορεί να δούμε και ορισμένες πτήσεις να τις εκτελεί η Marabou, που είναι το ίδιο πράγμα. Πάντως η πρώτη σκέψη τους είναι να κοπεί το δρομολόγιο από τη Στουτγάρδη».

Στις πτήσεις των άλλων αεροπορικών εταιρειών για το 2023: « Η πρώτη εικόνα είναι ότι παραμένουν τα πράγματα στην περσινή κατάσταση. Από την Γαλλία είχαμε μία σκέψη να πάει το δρομολόγιο μέσω Ακτίου για την  Κεφαλονιά, το θετικό είναι ότι  δεν κόβεται και εκτίμηση δική  μου είναι καθώς περνάει η σεζόν και βλέπουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει για το νησί μας, ότι μπορεί να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Είναι κάποια πράγματα που μπορεί να αλλάξουν, απλά πάνε σε μια πιο safe επιλογή οι εταιρείες». 

Στις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που δρομολογούνται: « Έχουν βγεί το τελευταίο διάστημα στην δημοσιότητα αρκετές νέες επενδύσεις για νέες ξενοδοχειακές μονάδες η για ανακαινίσεις υφιστάμενων μονάδων, με σκοπό πάντα την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Σίγουρα είναι κάτι το θετικό, η Κεφαλονιά έχει μεγάλη ζήτηση, το αφουγκράζονται οι επιχειρηματίες και γι αυτό το λόγο επενδύουν σχετικά στην Κεφαλονιά. Μπορεί να είναι λίγες, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχουν επενδύσεις για να αναπτύσσεται το τουριστικό μας προϊόν .Η ζήτηση για την Κεφαλονιά είναι τόσο μεγάλη , που πραγματικά δεν θα επηρεάσει αρνητικά σε καμία περίπτωση και υπάρχει χώρος για όλους. Βλέπουμε ότι όλες αυτές οι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ιδρύονται είναι 4-5 αστέρων, που πραγματικά εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν και θα διατηρήσου την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τα νησιά μας».

Στην τουριστική περίοδο του 2023 : « Παραδοσιακά η σεζόν αρχίζει από τον Μάιο , στόχος και της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου και των εμπλεκόμενων  με τον τουρισμό, είναι να κάνουμε την πολυπόθητη επιμήκυνση που όλοι συζητάμε. Νομίζω ότι έχουν γίνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση , δεν μπορούμε φυσικά να περιμένουμε θαύματα από την μία μέρα στην άλλη, όλα αυτά χτίζονται σε αρκετό χρόνο, πρέπει να είμαστε συνεπείς και να αυξάνουμε σιγά σιγά τη δραστηριότητα μας».

Στην έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη, το διάστημα 11 έως 15 Ιανουαρίου 2023: «,Την ερχόμενη εβδομάδα  παρότι δεν πάει η Περιφέρεια, θα είμαστε στην Ολλανδία, μια πάρα πολύ σημαντική αγορά. Πρόσφατα βραβευθήκαμε και στο Λονδίνο για τα Outdoor Activities, η Ολλανδία είναι μία αγορά που είναι και αυτή θετική στις εναλλακτικές δραστηριότητες και θα υπάρχει και σχετική παρουσίαση στις 15 του μήνα σε χώρο που θα μας παραχωρήσει ο ΕΟΤ κάτω χωρών για να κάνουμε την παρουσίαση μας  σε πράκτορες και στο κοινό της έκθεσης. Όσο για την Περιφέρεια, δεν ξέρουμε  τον προγραμματισμό που έχει, έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές να γνωρίζουμε τον προγραμματισμό για το σε ποιες εκθέσεις θα συμμετέχει , για να μην δαπανούμε δύο φορές τα ίδια χρήματα, αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί. Το είχαμε πει στον κ. Αλεξάκη, το είχα πει και εγώ σε συνάντηση που είχαμε με το περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για το τουρισμό να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. Από όλα τα νησιά του Ιονίου υπάρχει ενδιαφέρον για την Ολλανδική αγορά  και παραδοσιακά σ αυτή την έκθεση πάντα πήγαινε η Περιφέρεια, φέτος δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα, παρ ότι ήταν γραμμένη στη λίστα. Ευτυχώς που υπάρχει η καλή συνεργασία του Δήμου Αργοστολίου με του φορείς και βγήκαμε μπροστά και  κλείσαμε το περίπτερο , για να υπάρχει η παρουσία της Κεφαλονιάς σ αυτή την έκθεση. Προετοιμαζόμαστε για την πρώτη έκθεση του 2023 και θα πετύχουμε μια καλή εμφάνιση ».

Ακολουθεί τα ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250