Σε εισαγωγείς της Μελβούρνης προβλήθηκαν τα προϊόντα από τα Ιόνια Νησιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 11:17

Σε εισαγωγείς της Μελβούρνης προβλήθηκαν τα προϊόντα από τα Ιόνια Νησιά

   Στο εστιατόριο «Philhelline» έγινε η παρουσίαση των επτανησιακών προϊόντων σε εισαγωγείς της Μελβούρνης, από την επτανησιακή αποστολή που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, με στόχο την προβολή των Ιονίων Νήσων και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Εξαγωγή προϊόντων στην Αυστραλία

   Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και έντονο ήταν το ενδιαφέρον των εισαγωγέων για την προώθηση των προϊόντων αυτών στην αγορά της Μελβούρνης και της Αυστραλίας ευρύτερα.

   Το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συζητήσεις που είχε τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης όσο και η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή, με τους εισαγωγείς είναι ότι μέχρι το Σεπτέμβριο τουλάχιστον ένα προϊόν από αυτά που παρουσιάσθηκαν θα εισάγεται στην Αυστραλία.

   Σημειώνεται ότι παρόμοιες εκδηλώσεις προβολής των επτανησιακών προϊόντων   πραγματοποιήθηκαν στα εστιατόρια «JIM’S» και «THE BUSH INN» της Μελβούρνης.

Επίσκεψη στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος»

   Επίσης, τα μέλη της αποστολής της ΠΙΝ επισκέφθηκαν τα γραφεία της ομογενειακής εφημερίδας «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον εκδότη της εφημερίδας, Σωτήρη Χατζημανώλη, καθώς και με τους επικεφαλής τμημάτων δημοσιογράφους.

   Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στη Μελβούρνη, καθώς και τη γενικότερη κατάσταση και τις προοπτικές του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά.       Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία, με συχνές αναφορές και αφιερώματα της εφημερίδας στα Ιόνια Νησιά, ενώ ο κ. Χατζημανώλης υποσχέθηκε να δημοσιεύει συχνά ενημερωτικά δελτία της Περιφέρειας γενικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τουριστικού και πολιτιστικού.

   Στη συνέχεια, ο κ. Σκούρτης επισκέφτηκε το ραδιοφωνικό σταθμό «3ΧΥ» και την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όπου έδωσε συνέντευξη με σκοπό την ανασκόπηση της παρουσίας της ΠΙΝ στη Μελβούρνη. Η διευθύντρια του σταθμού συνεχάρη την αποστολή για τις δράσεις της στην Αυστραλία και πρόσφερε τη συνεργασία της στα θέματα που ενδιαφέρουν τα Ιόνια Νησιά.

Holiday and Travel Show στο Σύδνεϋ

     Προσεχής σταθμός είναι το Σύδνεϋ στο οποίο μεταβαίνουν σήμερα τα μέλη της επτανησιακής αποστολής, αφού αύριο ανοίγει τις πύλες της η έκθεση Holiday and Travel Show, στην οποία θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


 

Στη φωτό ο Χρ. Σκούρτης και η Τζόγια Γρουζή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», με τον εκδότη, Σωτ. Χατζημανώλη.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ