Η Βεργωτή απαντά στην Κράτσα μέσω του COSMOS 96,5: Πολύ δυνατή η έκθεση στο Ντουμπάι, όμως δεν μας "έβγαινε"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 16:04

Η Βεργωτή απαντά στην Κράτσα μέσω του COSMOS 96,5: Πολύ δυνατή η έκθεση στο Ντουμπάι, όμως δεν μας "έβγαινε"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα»,  φιλοξενήθηκε  η ,υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε θέματα τουρισμού στον Δήμο Αργοστολίου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Μαρίνα Βεργωτή για την τουριστική σεζόν του 2022.

«Δόξα τω θεώ τα πράγματα πάνε πολύ καλά, οι ενδείξεις δείχνανε ότι το 22 θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά και ξεκινάμε πολύ δυνατά. Ο Απρίλης με τις αεροπορικές αφίξεις πάει πολύ καλά, δηλαδή θα ξεπεράσει από ότι είπε και ο κ. Γεροντάκης το 2019» 

Σε σχέση με τα όσα αρνητικά έκφρασε η Περιφερειάρχης η κ. Κράτσα για την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για το ότι δεν συμμετείχε στην έκθεση στο Ντουμπάι, η κ. Βεργωτή σημείωσε:

«Δεν πιστεύω ότι ο Δήμος δεν κατάλαβε το νόημα αυτής της έκθεσης. Η έκθεση στο Ντουμπάι ήταν μια επενδυτική έκθεση, πολύ δυνατή έκθεση παγκοσμίως, δεν το αμφισβητούμε αυτό, απλά με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει εμείς ως Τουριστική Επιτροπή του Αργοστολίου, δεν μας έβγαινε το Ντουμπάι. Ήτανε ακριβή έκθεση να πάμε, έπρεπε να πάμε λίγο οργανωμένοι και οι 3 Δήμοι μαζί, έπρεπε να χαμε ένα σχέδιο, να βρούμε επενδυτές εκεί να τους προσελκύσουμε , μας ήρθε λίγο απρόοπτο αυτό το κάλεσμα και δεν είχαμε χρόνο εμείς να ετοιμαστούμε. 

Το ότι δεν υπήρχε ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, ήταν ένα επιχείρημα που ειπώθηκε, όμως υπήρχαν και άλλοι λόγοι. Προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε κόσμο από τη Γερμανία, από τη Γαλλία που έχει ανοίξει ως αγορά, να συνεχίσουμε να έχουμε καλή ανταπόκριση και από την Αγγλία που είναι μια αγορά που κακά τα ψέματα στηρίζει την Κεφαλονιά πολλά χρόνια, η Ιταλία επίσης είναι μια αγορά που μας ενδιαφέρει, ,μακάρι να μπορούσαμε να πάμε στο Ντουμπάι, αλλά  το ποσό που έχει να καλύψει ο Δήμος Αργοστολίου  διατεθειμένο στην Τουριστική Επιτροπή, έχει πολλά να καλύψει, δεν είναι μόνο για τις εκθέσεις.» 

Η κ. Βεργωτή ανέλυσε που διοχετεύονται τα χρήματα που έχει στην διάθεση της η Τουριστική Επιτροπή Αργοστολίου: Στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας του προορισμού, στις μεταφράσεις στα Ιταλικά και Γερμανικά της ιστοσελίδας, για νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, για φιλοξενίες δημοσιογράφων , blogger, instagramer, που φέτος το καλοκαίρι θα έρθουν πάρα πολλοί, για διαφημίσεις που θα προωθήσουν την Κεφαλονιά με τα βίντεο που έχουν δημιουργήσει, επισκέψεις σε εκθέσεις, η εκτύπωση του υλικού  κ.λπ.

Για τους νέους προορισμούς και τον προορισμό που θα  δείξει αυξητικές τάσεις για την Κεφαλονιά πέραν της Αγγλίας, ανέφερε ότι η Γερμανία είναι αυτή που θα έχει αυξητικές τάσεις, γιατί η Condor έχει προσθέσει αεροδρόμια και πτήσεις , όμως αυτό θα φανεί στο τέλος της σεζόν. Όσο για την διάρκεια της σεζόν όπως είπε θα πάει καλά και ο Οκτώβριος.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις , απλά λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη υπήρχε κάποια παύση για μια περίοδο, όμως το ενδιαφέρον έχει επανακάμψει. 

Όσον αφορά το δίκτυο μονοπατιών ανέφερε ότι είναι υπό συζήτηση , το θέμα αυτό το έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Μινέτος και είναι σε εξέλιξη. 

Κλείνοντας η κ. Βεργωτή τόνισε: « Καλό είναι να επισκεφτούν όλοι οι Κεφαλονίτες την ιστοσελίδα  του προορισμού, έχει πολύ ενδιαφέρον υλικό, γιατί έχουν μπει καινούργια κείμενα  και καινούργιο φωτογραφικό υλικό το οποίο μπορούν να το μοιράζονται μέσα από τα social media  και κάθε επαγγελματίας να προωθεί τον προορισμό που τον ενδιαφέρει και τον ίδιο. Από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να ανεβάζουμε  στο YouTube τα βίντεο που έχουνε φτιαχτεί  για την Κεφαλονιά  και στην ιστοσελίδα που θα μπουν , μπορούν να γραφτούν στο newsletter για να μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τον προορισμό. 

Είναι καλό να υπάρχει μια κινητικότητα για να βοηθήσουμε την ιστοσελίδα του προορισμού μας, γιατί από κει μπορεί να γίνει μια καλή διαφήμιση. Θα γίνουν και οι 2 θεματικές εβδομάδες που πέρυσι τις ακυρώσαμε γιατί δεν υπήρχανε πτήσεις τον Μάιο . 

Φέτος θα γίνει τον Μάιο η Εβδομάδα Φύσης και θα έχουμε δημοσιογράφους από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και από Ελλάδα για να τους κάνουμε ξενάγηση του νησιού από άλλη οπτική γωνία. Αντίστοιχα το Φθινόπωρο , τον Οκτώβριο, θα γίνει η Εβδομάδα Γαστρονομίας. Αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχουμε ως Κεφαλονιά στην έκθεση που γίνεται στο Μιλάνο σε συνεργασία με την ΠΕΔΙΝ και την Ένωση Ξενοδόχων και είναι ευχάριστο που μπορούμε να πάμε σε μία έκθεση μετά από πολλές που είχαν ακυρωθεί φέτος το χειμώνα, όπως ήταν της Γερμανίας . Μακάρι να πάνε όλα καλά όπως είναι προγραμματισμένα φέτος.»  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ