«Συνέχιση «υπολειτουργίας» που τείνει να γίνει «λειτουργίας…» (12/2)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 15:12

«Συνέχιση «υπολειτουργίας» που τείνει να γίνει «λειτουργίας…» (12/2)

Καλησπέρα Φίλοι μου, Ξέρετε, καμιά φορά, ακόμη και τα κουνούπια, παρόλο που επιβιώνουμε μέσα από τσιμπήματα, πετάγματα και αρκετές «ρουφιές» αίματος, προσπαθούν πρώτα να καταλάβουν που αξίζει να τσιμπήσουν περισσότερο... Γιατί το λέω αυτό;; Γιατί έχω επηρεαστεί λιγάκι από το κλίμα των ημερών. Από τη μία ζήσαμε όλη μαζί αυτήν την πρωτόγνωρή σύμπνοια απόψεων όλων για τη διατήρηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και από την άλλη, στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, έπεσαν μπουμπουνητά και αστραπές από τους γνωστούς αγνώστους πάλι Δημοτικούς Συμβούλους, που θίχτηκαν (και καλά...) από το σχόλιο Μιχαλάτου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Αλλά ας τα πάρω ένα ένα γιατί κάνει και κρύο και λόγω ιδιοσυγκρασίας υπολειτουργώ. Πάμε στο ΤΕΙ. Δεν χρειάζεται να πω όσα ήδη έχουν ειπωθεί, ούτε να απευθύνω κι εγώ τα εύσημα στον Αρσένη. Θεωρώ ήταν δεδομένο πως θα βοηθούσε στην συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ στο Ιόνιο ο άνθρωπος που το έφερε σε αυτό και που οραματίστηκε κάτι διαφορετικό για τον τόπο του.

Για μένα όμως, τα μεγαλύτερα μπράβο αξίζουν στον κόσμο της Κεφαλονιάς που έδωσε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο και μας έκανε να θυμηθούμε πολύ παλιές και καλές εποχές. Τα υπόλοιπα διθυραμβικά δεν χρειάζονται, εξάλλου όλα θα φανούν στην πράξη και στο μέλλον.

Ένα σχόλιο μόνο, όσοι υπέγραψαν την τελευταία ανακοίνωση περί κομματικοποίησης του συλλαλητηρίου, νομίζω έχουν μπερδέψει τις έννοιες και τις λέξεις. Σε συλλαλητήρια όπως αυτό της Τετάρτης δεν χρειάζεται έκφραση κομματικών απόψεων, χρειάζεται σωστή πολιτική σκέψη και μαζική συμμετοχή απλών πολιτών. Οπότε, όσοι στριμωχτήκατε πίσω από την εξέδρα εκείνη τη μέρα ευελπιστώντας σε μερικά λεπτά δημοσιότητας, μάλλον διαψευστήκατε και ευτυχώς οι φοιτητές σας έδωσαν την απάντηση που έπρεπε.

Πάω στο Δημοτικό Συμβούλιο τώρα. ΤΙ ήθελε και μίλησε ο Μιχαλάτος για έλλειψη μπούσουλα και οράματος του Δήμου Κεφαλονιάς;; Έπεσαν κυριολεκτικά να τον φάνε.. Ακόμη και ο Πυλαρινός υπερασπίστηκε τη Δημοτική Αρχή. Για φαντάσου, αυτός που παραιτήθηκε τη νύχτα, πήρε πίσω την παραίτησή το πρωί και ξαναπαραιτήθηκε στο μέλλον από την οικονομική επιτροπή, για να ελέγχει και πάλι τα πράγματα από άλλη παρόμοια θέση... να υπερασπίζεται τις διαδικασίες και να μιλά για μια εκτελεστική επιτροπή, που για να ολοκληρωθεί εκείνη την αποφράδα νύχτα κάποιοι κόντεψαν να πάρουν ψυχοφάρμακα γιατί εξηγούσαν τα αυτονόητα στους «αγνοούντες των βασικών» Δημοτικούς Συμβούλους.

Καλά, από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Έμπλεξε τον Απόστολο Παύλο, τα δάνεια, τους βόθρους και τη ΔΕΥΑΚ... και κανείς δεν κατάλαβε γιατί. Λες και το Μιχαλάτο τον «παραίτησαν» αυτοί.. Μα Πρόεδρε, αν θυμάμαι καλά, ο άνθρωπος σας είπε «γεια» με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και μάλιστα, από όσο βλέπω, έχει και άριστες σχέσεις με τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σπύρο Κουνάδη, όταν στη Λειβαθώ, για παράδειγμα, νυν και πρώην τρώγονται για γκασμάδες και φτυάρια...

Πάμε στο Σάββα τώρα.. «Για να επιτευχθούν οι στόχοι, πρέπει να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις», είπε.. Μα δυο χρόνια τώρα τι κάνετε;; Εσείς δεν κάνατε παρουσιάσεις των χρεών το πρώτο διάστημα Δημαρχείας σας;; Δεν στείλατε στο εκτελεστικό απόσπασμα Μάρκο και λοιπούς γιατί βρήκατε τρύπα στην Πύλαρο;; Δεν καταγγέλλετε συνέχεια παραλείψεις;; Πόσα ακόμη δεν έχτε βρει δυο χρόνια τώρα;;;

Επομένως, βρε παιδιά, μήπως έχει δίκιο ο Μιχαλάτος όταν μιλά για έλλειψη οράματος;; Μήπως απλώς φάγατε δυο χρόνια να δείτε τι σας γίνεται, να πάρει ο καθένας τη θεσούλα που ήθελε και τίποτε παραπάνω;; Γιατί, αν το όραμά σας είναι να βάλετε μια τάξη και να προχωρήσουν κάποια ελάχιστα έργα που άφησαν οι προηγούμενοι, τότε δεν μιλάμε για όραμα, μιλάμε απλώς για «συνέχιση υπολειτουργίας του Δήμου Κεφαλονιάς που τείνει να γίνει λειτουργίας...»

Γιατί και εκπρόθεσμοι είστε και τίποτε καινούριο δεν έχετε να παρουσιάσετε... Ή μήπως έχετε και σας διέφυγε;;
Αυτά, με τα υπόλοιπα θα ασχοληθώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.. Είμαι σίγουρο ότι όλο και κάτι θα βρω να τσιμπολογήσω..

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου

Το Κουνούπι