«Από τα πράσινα τσαντίρια στο ανφάν γκατέ της πολιτικής…» (15/1)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 10:21

«Από τα πράσινα τσαντίρια στο ανφάν γκατέ της πολιτικής…» (15/1)

Αγαπητοί μου φίλοι καλημέρα! Ευτυχώς άκουσα τη συμβουλή της Ελπίδας, πρόσεξα και δεν με πήρε ακόμα η «σκοτώστρα»! Είμαι και πάλι εδώ λοιπόν και μπορώ να πω ακόμη πιο πεινασμένο από την προηγούμενη φορά. Ας ξεκινήσω με μια απάντηση στην Ελπίδα, απλά και μόνο για να μη φανώ αγενές. Ολόκληρο κατεβατό μου αφιέρωσε άλλωστε... Θα είμαι σύντομο όμως, όπως κάνω συνήθως. Καταρχάς, «συντονίστρια» γιατί πάντα πίστευα ότι έχεις τέτοιου είδους ικανότητες Ελπίδα μου. Βλέπεις, δεν είμαι και τόσο νέο όσο με αποκαλείς, οπότε κάτι έχει πάρει το μάτι και το αυτί μου από την πορεία σου. Κατά δεύτερον, «κακές παρέες» γιατί δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε κανένας να με κρίνετε για την άποψή μου. Εξάλλου, αν για σένα είναι καλές, τι σ' ενοχλεί η δική μου «κουνουπιάρικη» άποψη;; Κατά τρίτον, «το χέρι στο Δήμο για να τον νοικοκυρέψει» γιατί το πιστεύω και το εξήγησα και παραπάνω.

Κατά τέταρτον, «ψείρες και τσιμπούρια καραδοκούν στα σαλόνια» γιατί τώρα που αποφάσισαν να σε βάλουν στα σαλόνια, είμαι σίγουρο ότι θα έχουν αδειάσει μέσα όλες τις ψείρες και τα τσιμπούρια τους οι επιτήδειοι για να σε μολύνουν και να σε «φαγουρίσουν»..

Αμφιβάλλεις;;; Εγώ πάντως όχι! Κατά πέμπτον, «κωλοτούμπα» γιατί δεν χρειάζεται να είσαι Κομανέτσι στο είδος, αρκεί απλώς να παίρνει στροφές το μυαλό σου.
Εξάλλου, στην πολιτική οι «κωλοτούμπες» γίνονται με φαιά ουσία και όχι με σωματικές ικανότητες και θεωρώ ότι εσύ που διαθέτεις τέτοια, δεν θα έπρεπε να πειραχτείς από τα λόγια μου, αντιθέτως θα έπρεπε να χαρείς. Συνεπώς, Ελπίδα μου, όλα τα επιπλέον σχόλιά σου για τις ζουζουνιές, τα γλυψίματα, τη δράση σου και τις διακρίσεις σου, τα κρίνω άνευ σημασίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, εξάλλου, δεν σε έθιξα ποτέ ως επαγγελματία και δυναμική γυναίκα.

Για αυτό, σε παρακαλώ, πρόσεξε λίγο τις εκφράσεις σου σχετικά με τα φτερά μου. Αν και κάποιας ηλικίας, πίστεψέ με, στέκονται αγέρωχα πάντα στο ίδιο σημείο... Μάλιστα, ακόμη κι όταν φυσά «βοριάς», σε διαβεβαιώνω, ξέρω πολύ καλά πώς να τα σταθεροποιήσω...

Και τώρα που λύθηκε η παρεξήγησή μας, ας γυμνάσω λίγο τα φτεράκια μου πεταγόμενο μέχρι το πράσινο τσαντίρι του «Ρεγγίνα». Θυμήθηκαν παλιές δόξες στο ΠΑΣΟΚ με την επίσκεψη Λιάρου... Βρε για γέλια που είναι μερικοί! Ακόμη να βάλουν μυαλό! Πάντως για λύπηση είναι αν το σκεφτείτε, νομίζεις ότι είναι σαν εκείνα τα καημένα τα γεροντάκια που έχουν κενά μνήμης και όταν συνειδητοποιούν την αλήθεια πέφτουν σε κατάθλιψη, ενώ όταν είναι σε κατάσταση κενού, συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και μη ρωτήσετε σε ποια φάση ήταν τα «γεροντάκια» του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο γιατί θα σας μαλώσω....

Για να δούμε όμως τι γίνεται και σε ένα άλλο πράσινο τσαντίρι... Εννοώ αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά.. Στα πέντε έχει σπάσει η «κατά Μάρκον ομάδα». Μία ο Ρασσιάς μόνος του, μία η Κατερίνα με τον Κυριάκο και τον Ανδρέα που προσπαθούν να κρατήσουν ένα επίπεδο, μια τα δύο κοκόρια της παράταξης ονόματι Σπυράκος και Διονύσαρος, μια ο Μάρκος μόνος του και μια οι Παπαδάτος και Ρουχωτάς που παρατηρούν από απόσταση τα γεγονότα. Τι θα γίνει βρε παιδιά;; Θα αποφασίσετε τελικά πότε θα γίνει η ηρωική έξοδος ή θα μας ταλαιπωρείτε για πολύ ακόμη;;;

Και να τελειώσω σήμερα με τον «ανφαν γκατε» της πολιτικής γιατί μ' άρεσε πολύ εκείνη η τελευταία του ατάκα με τα αυτιά και τα μάτια και τον νου.. Φυσικά όχι δική του, αλλά του μεγάλου Σοφοκλή, αν και δεν έχει σημασία, αφού εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Φιλαράκι, εσύ που δεν είσαι τυφλός ούτε στα αυτιά, ούτε στα μάτια, ούτε και στον νου, γιατί δεν κάνεις κάτι πιο πρωτότυπο από τη διοργάνωση τραπεζιών μπας και σου φύγει και η ρετσινιά του «Γυρολόγου»;; Άντε γιατί η πολλή εθνοσωτηρία βλάπτει σοβαρά και τα αυτιά και τα μάτια και τον νου τελικά!

Τσιμπημάκια φίλοι μου!

Το Κουνούπι