«Όσο μαγειρεύεις το φαγητό, μπορείς ή να το κάψεις ή να το αφήσεις ωμό…» (22/4)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 21:07

«Όσο μαγειρεύεις το φαγητό, μπορείς ή να το κάψεις ή να το αφήσεις ωμό…» (22/4)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!Μακάρι η ανάσταση του Κυρίου να δώσει την ευκαιρία σε μερικούς να ξανασκεφτούν από την αρχή τις κινήσεις τους, να μετανοήσουν και να μπουν στο ίσιο δρόμο.. Τάδε έφη το Κουνούπι, που πολλοί ίσως να λοιδορούν, αλλά κατά βάθος ξέρουν ότι λέει την αλήθεια.. Και ξεκινώντας τον πολιτικό σχολιασμό μου, πρέπει να δώσω λίγο χώρο στον αγαπητό Βασίλη Καμπίτση...

Νομίζω του αξίζει, γιατί έχει καταφέρει να κάνει εκείνο που κανείς δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα, τουλάχιστον ανοιχτά! Στηρίζει έναν συνδυασμό στην Περιφέρεια και έναν άλλο στον Δήμο Κεφαλονιάς...

Στον Δήμο στηρίζει Καλαφάτη με τις ευλογίες κάποιων πρωτοκλασάτων της ΝΔ και στην Περιφέρεια στηρίζει Θόδωρο με τις ευλογίες των ΑΝΕΛ..

Οι ΑΝΕΛ πάλι στηρίζουν Γιώτα για Ευροκοινοβούλιο, στηρίζουν ΑΝΑΣΑ στην Περιφέρεια, αλλά έχασαν τον μόνο νέο που ξεχώρισε από την αρχή, τον Σταύρο τον Λυκούδη από το Ληξούρι.

Είδατε τι παθαίνει ένα κόμμα όταν δεν έχει σταθερές αρχές και όταν τα στελέχη του δεν μπορούν να αποκοπούν από τις πολιτικές του παρελθόντος;; Μοιράζει τα στελέχη του εδώ κι εκεί για να επιβιώσει...

Να πάω λίγο στον Θόδωρο, που την Δευτέρα έκανε παρουσίαση ψηφοδελτίου. Συσπείρωση υπήρχε, αλλά αμφιβάλλω πόσος κόσμος θα πιστέψει ότι θα υπάρξει ανατροπή του Καλλικράτη, επανεξέταση του θέματος των εξορύξεων υδρογονανθράκων, ισότητα νησιωτική και όλα τα υπόλοιπα... Εντάξει, κατανοώ ότι θέλετε να δώσετε ένα πιο πολιτικό χρώμα στον συνδυασμό σας, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές.

Κατά τα άλλα, ο Θόδωρος έκανε καλή μοιρασιά, έδωσε χώρο στους ΑΝΕΛ και στην Κοινωνική Συμφωνία και έβαλε μέσα στο ψηφοδέλτιο και πρόσωπα που προέρχονται από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο...!

Πάμε τώρα στον Σπύρου! Ανακοινώνει κι αυτός και δεν φαίνεται να προκαλεί εκπλήξεις. Κομματικό θα είναι το ψηφοδέλτιο... Φαίνεται ο Κουρής προσπαθεί να κρατήσει μια καθαρά πολιτική γραμμή στον συνδυασμό του.

Πάντως η μάχη θα είναι δύσκολη για τον Κουρή, η αλήθεια είναι κουράστηκε για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ενώ άκουσε και μερικά ηχηρά «όχι» από νέους της παράταξης που τελικά αποφάσισαν να απέχουν από παντού.

Πάμε στον Παρίση, πανηγυρίζει συνεχώς, ενώ με το που «κλείσει» κάποιος υποψήφιος, κατευθείαν τρέχουν να το διαλαλήσουν, λες και θέλουν να δείξουν ότι δεν εισπράττουν από πουθενά κανένα «όχι».

Έχουν επιστρατεύσει και την κουτσή Μαρία με χίλια δύο μέσα! Αυτό θα πει «φόβος και τρόμος»...

Από την άλλη, ο Θεόφιλος δουλεύει όπως πάντα αθόρυβα και θα κάνει εντός των ημερών ανακοίνωση ονομάτων. Οι πληροφορίες λένε ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 ονόματα, ενώ θα έχει δυνατά χαρτιά σε περιοχές εντός και εκτός Αργοστολίου.

Εκείνος που δεν βλέπω να την «παλεύει» μέχρι τέλους είναι ο Καλαφάτης. Μόνος γύριζε σε σοκάκια εκτός Αργοστολίου μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ στελέχη του έχουν ήδη αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν έχει τύχη για τον β' γύρο.

Η Στεφάτου μαθαίνω έχει φάει τα περισσότερα «μαύρα» από γαλάζιες οικογένειες που παραδοσιακά την στήριζαν.. Εμ, τον «κολωτούμπα» πολλοί εμίσησαν Ειρήνη μου, τις κωλοτούμπες ουδείς!

Όσο για τον Σάββα, που κάποιοι θεωρούν «τελειωμένο» λόγω μετακίνησης στον Θεόφιλο, καλύτερα να σκεφτούν λίγο πιο σοβαρα.
Και ποιοι μιλούν αλήθεια για τον Σάββα;; Εκείνοι που ξεχνούν πως ήταν από τους πρώτους στο Αργοστόλι χωρίς ποτέ να κάνει προεκλογικό αγώνα τύπου «Ανουσάκη», εκείνοι που τον πρότειναν για Βουλευτή πριν χρόνια και εκείνοι που έπαιζαν μαζί του δισταυρίες για να εκλεγούν... Νομίζω μάλλον τα ίδια αυτά πρόσωπα έχουν λίγο μπερδευτεί με την κίνηση Σάββα, η οποία θα αποδειχτεί τελικά ότι είχε σχέση καθαρά και μόνο με το πώς βλέπει ο καθένας το καλό του τόπου.

Για μπορεί κάποιοι να έχουν τις θέσεις και τη δύναμη της υπογραφής, όμως να μην ξεχνούν ότι ο απλός κόσμος δεν φτάνει μέχρι εκεί, βλέπει μόνο το αποτέλεσμα... Και το αποτέλεσμα, ας μην κοροϊδευόμαστε, στην παρούσα φάση, δεν είναι το καλύτερο!

Όσο για τους νέους του Αλέκου;; Να είστε σίγουροι πως αν η συνταγή της προηγούμενης φοράς πετύχαινε, δεν θα ασχολιόταν με νέα πρόσωπα, γιατί αν πραγματικά εκτιμούσε τις ικανότητές τους, θα τα είχε μαζί του από την αρχή!

Λυπηρό πάντως να βλέπεις νέους να μιλούν για τις «νέες» επιλογές του Αλέκου...

Πριν κλείσω θυμηθείτε, όσο μαγειρεύεις το φαγητό, μπορείς ή να το κάψεις ή να το αφήσεις ωμό... Κοινώς, ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα μέχρι την ημέρα των εκλογών!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι