«Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά» ή «έχετε για βρυσούλες;» (8/5)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 19:48

«Ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά» ή «έχετε για βρυσούλες;» (8/5)

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Ανάσταση παντού είναι το δικό μου σύνθημα μετά την επιστροφή στα «θρανία» από την ηρεμία του Πάσχα... Επιστροφή με πολλές ζυμώσεις, κουτσομπολιά, αγώνες δρόμου και βόλτες με τα «μοτοσακό»... ξέρετε τώρα, στα πέριξ και όχι μόνο! Λοιπόν, ακούστε τι σκεφτόμουν αυτές τις μέρες που κατάφερα λίγο να φτερουγίσω με ηρεμία και να ξεπιαστώ από την ορθοστασία της κατασκόπευσης... Το Δημοτικό Συμβούλιο που λένε ότι θα γίνει το Σάββατο θα είναι «μια εικόνα χίλιες λέξεις..». Το λέω γιατί τις προηγούμενες ημέρες έγιναν πράματα και θάματα στο Μέγαρο και δεν πήρε κανείς χαμπάρι. Αλλά να μου πεις, σιγά μην κάτσει ο κόσμος να σκοτιστεί για τα «μπινελίκια» που ρίξανε μεταξύ τους μερικά υψηλόβαθμα στελέχη και πρώην «κοτζαμπάσηδες» του Αλέκου...

Θα το δείτε ότι θα έχουμε σύντομα παραιτήσεις και αποχωρήσεις, που θα συνοδεύονται μάλιστα από σκίσιμο γιακάδων και ξήλωμα μανικετόκουμπων, ώστε να ολοκληρωθεί ολόκληρο το παζλ της διάλυσης της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» του Αλέκου..

Δεν ξέρω πόσοι θα δώσουν το παρόν βέβαια το Σάββατο, αν, λέμε τώρα, αν αποφασίσουν να συνεδριάσουν και να πάρουν χρήσιμες αποφάσεις για τον τόπο οι τοπικοί μας άρχοντες, έχω όμως τη σιγουριά ότι τα συμπεράσματα για άλλη μια φορά δεν θα με βγάλουν ψευτοκούνοπο..

Ήδη τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και ο Αλέκος ετοιμάζεται για καρατομήσεις προσώπων, ενώ φαίνεται να μην ενδίδει και σε κάποιες πιέσεις που δέχεται, ώστε να απομακρύνει πρόσωπα που δυσκολεύουν τη ζωή μερικών «αγαπημένων» του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Παπαδάτος ο Παύλος παραδέχτηκε ότι τον ενδιαφέρει η δημαρχία και έδωσε το οκ σε μερικούς κολλητούς για τη μεγάλη «έξοδο».. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Θεόφιλος φαίνεται να βγαίνει πιο ισχυρός από ποτέ προς τα έξω.. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Κεφαλονιά, κακά τα ψέματα, βιώνει στιγμές εγκατάλειψης, αφού τίποτα δεν είναι εντός χρονοδιαγράμματος και τίποτε δεν «κινείται» κυριολεκτικά... Τίποτε εκτός από το «Νήσος Κεφαλονιά» που το έχει πάρει πολύ πατριωτικά το πράγμα και καλά κάνει βέβαια..

Γι αυτό τα σπάσανε όλα παραμονή του Πάσχα στο Λιθόστρωτο... Είπανε οι άνθρωποι να ξορκίσουν το κακό το μάτι και να αρχίσουν να χτίζουν από την αρχή. Αλλά δεν νομίζω ότι έχουν υπολογίσει σωστά τα «σπασμένα» και θα δείτε που όπως ο Αλέκος έσπασε τη στάμνα έτσι και ο Συνδυασμός του θα σπάσει σε «κομμάτια...». Τώρα μη με ρωτάτε αν τότε θα ανέβει στη σκηνή να φωνάξει «ζήτω η ελεύθερη Κεφαλονιά» ή «έχετε για βρυσούλες» γιατί ένα φτωχοκούνουπο είμαι κι εγώ, μην έχετε και πολλές απαιτήσεις.

Αυτά που λέτε... Έχω πολλά βέβαια ακόμη να πω, αλλά κάνω υπομονή και πετάω χαμηλά, ώστε να πάρω φόρα και να ανέβω στα ψηλά με το που αρχίσουν να πέφτουν οι αδέσποτες...

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι