Γιατί η νέα στάση του Facebook θα εκνευρίσει πολύ κόσμο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 20:41

Γιατί η νέα στάση του Facebook θα εκνευρίσει πολύ κόσμο

Την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, όπως επίσης και την κρυπτογράφηση, πρόκειται να υποστηρίξει το Facebook, όπως δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Αυτή είναι η νέα προσέγγιση και νομίζω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους, αλλά ειλικρινά, και η παλιά προσέγγιση επίσης ενοχλούσε πολλούς, οπότε ας προσπαθήσουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής της Silicon Slopes Tech στην Γιούτα την Παρασκευή.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook δήλωσε ότι ο στόχος της εταιρείας του για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν να μην κάνει τίποτα που θα θεωρούταν «πολύ προσβλητικό», αλλά τώρα αλλάζει αυτή την προσέγγιση λόγω αυτού που θεωρεί υπερβολική λογοκρισία.

«Όλο και περισσότερο, καλούμαστε να περιορίζουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου που με κάνουν να νιώθω άβολα» , δήλωσε, ενώ αναγνώρισε την ευθύνη του Facebook να μην προβάλλει στις πλατφόρμες περιεχόμενο σχετικό με την τρομοκρατία, την εκμετάλλευση των παιδιών και την υποκίνηση στη βία.

«Θα καταργήσουμε το περιεχόμενο που είναι πραγματικά επιβλαβές, αλλά  πρέπει να υπάρξει και ένα όριο», πρόσθεσε.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε επίσης ότι το Facebook θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κρυπτογράφηση, μια ενέργεια που έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία έχει δεχτεί πυρά επειδή επιτρέπει τις πολιτικές διαφημίσεις, τη στιγμή που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς την πολιτική διαφήμιση.

Ο Ζάκερμπεργκ είναι αποφασισμένος να κρατήσει τις θέσεις του ακόμη και αν αποκτήσει κακή φήμη. Τα σχόλιά του στη Γιούτα για τους στόχους του ήταν τα εξής:  «Δεν πρέπει να αρέσουν, αλλά να γίνουν κατανοητοί".

Ο 35χρονος δισεκατομμυριούχος επανέλαβε την Παρασκευή: «Αν δεν υπερασπίζεσαι τα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρεται ο κόσμος, τότε δεν είναι δυνατό να αισθανθεί βεβαιότητα για αυτά που κάνεις».

Πηγή: CNN