Η Apple έβγαλε τους χάρτες της Google από το iPhone 5 και οι χρήστες ψάχνουν το δρόμο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 08:54

 Η Apple έβγαλε τους χάρτες της Google από το iPhone 5 και οι χρήστες ψάχνουν το δρόμο

Μπορεί οι θαυμαστές του iPhone 5 να περίμεναν πως και πως να το αποκτήσουν, ωστόσο ότνα τα κατάφερε τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Η Apple αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τους χάρτες της Google, ωστόσο δεν κατάφερε να... χαρτογραφήσει καλά της πόλεις και τώρα οι χρήστες του iPhone ψάχνουν να βρουν το δρόμο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο νέο λογισμικό iOS 6 και χαρακτηριστικό είναι πως στην Αθήνα: τα περισσότερα ονόματα περιοχών εμφανίζονται στη γενική αντί στην ονομαστική -μικρό πρόβλημα βέβαια-, αλλά και πολλοί δρόμοι έχουν... μετακομίσει στην άλλη άκρη της πόλης.

Για παράδειγμα για τη λεωφόρο Μιχαλακοπούλου, στέλνει τους χρήστες χιλιόμετρα μακριά στο Περιστέρι, ενώ οι διαδρομές που προτείνει είναι ολόκληρα ταξίδια.

H Apple πάντως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπόσχεται ότι η υπηρεσία χαρτών θα βελτιωθεί, ενώ η ολλανδική εταιρεία TomTom τόνισε ότι προσέφερε ακριβή δεδομένα και δεν ευθύνεται για το πώς εμφανίζονται στην εφαρμογή της Apple.

Λάθη πάντως εντοπίζουν και οι Βρετανοί και οι Ισπανοί, με αποκορύφωμα τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Sants της Βαρκελώνης που στέλνει τον χρήση περίπου 781χλμ μακριά. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά θα περιπλανηθεί στην όμορφη κατά τα άλλα Ανδαλουσία.

iefimerida