Το 32.3% της Forthnet ελέγχει πλέον η Wind

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 13:06

Το 32.3% της Forthnet ελέγχει πλέον η Wind

Σε συνέχεια των εξελίξεων των προηγούμενων ημερών, η Wind (σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του adslgr.com) ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ΧΑΑ πως ελέγχει έμμεσα ή άμεσα το 32.3% του Ομίλου Forthnet. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό που ελέγχει άμεσα η Wind δεν είναι 3.06%, όπως είχε αναφερθεί στις 28/11, αλλά 5.26% αφού η εταιρεία έχει αγοράσει ποσοστό μετοχών 2.2% απευθείας από την χρηματιστηριακή αγορά. Έτσι, μαζί με το 27% το οποίο ελέγχει έμμεσα η Wind, το συνολικό ποσοστό της ανέρχεται στο 32.3%

Οι εξελίξεις, όπως είναι πλέον διακριτό, επιταχύνονται και είναι πολύ πιθανό να έχουμε μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Forthnet πολύ σύντομα και ίσως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κλειδί των εξελίξεων θα είναι η στάση των Αράβων μετόχων της Forthnet οι οποίοι μέσω της Emirates International Telecommunications (EIT) κατέχουν το 41% της εταιρείας.

Η πλέον ορατά πιθανή εξαγορά της Forthnet από την Wind προδιαγράφει σοβαρές εξελίξεις στην αγορά της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αφού αυτή θα μεταφραστεί στην δημιουργία ενός πολύ μεγάλου εναλλακτικού παρόχου με πάνω από 1 εκ. ευρυζωνικοόυς πελάτες, 4 εκ. πελάτες κινητής τηλεφωνίας καθώς και μεγάλη βάση πελατών συνδρομητικής τηλεόρασης.

adslgr.com
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ