Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της Γιώτας Μπατιστάτου, "Αθώα Ενοχή"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 20:11

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της Γιώτας Μπατιστάτου, "Αθώα Ενοχή"

Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο (μυθιστόρημα) της συμπατριώρισσάς μας απο τον Πόρο, Γιώτας Μπατιστάτου, με τίτλο "Αθώα Ενοχή"

Καλοτάξιδο! 

Αθώα Ενοχή, Γιώτα Μπατιστάτου

Εκδόσεις Ελκυστής

Περιγραφή

Η Ελπίδα και ο Νίκος βρέθηκαν ως έφηβοι στα υψίπεδα της Παπούα Νέα Γουινέα, μετά από βλάβη και συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους που ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα της Ελπίδας και πιλότο τον πατέρα του Νίκου. Δύο χρόνια αργότερα –ενώ οι δύο γονείς δε ζουν πια– εντοπίζονται από δημοσιογράφους του National Geographic ανάμεσα στους ανθρώπους μιας πρωτόγονης φυλής που τους περιέθαλψε. Οι δύο ερωτευμένοι πλέον έφηβοι επιστρέφουν στο Λος Άντζελες, από όπου και εξαφανίστηκαν, και βρίσκονται ξανά μετά από καιρό στον πολιτισμό. Σώθηκαν στ’ αλήθεια ή τώρα θα κληθούν να κάνουν “βουτιά” σε μια νέα περιπέτεια; Η Ελπίδα βασανίζεται από κρίσεις πανικού και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν το ζευγάρι πηγαίνει να ζήσει στην έπαυλη του Νίκου, μαζί με τη μητέρα του η οποία εκδηλώνει μια αλλόκοτη συμπεριφορά απέναντί τους. Το ζευγάρι θα κληθεί να βιώσει μια δεύτερη “ελεύθερη πτώση” στη στεριά της Αμερικής και να ρίξει φως σε σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος που προηγήθηκε του πρώτου τους δυστυχήματος. Θα καταφέρουν να βγουν νικητές και από αυτήν τη δοκιμασία;

Αποσπάσματα:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Los Angeles Times

Παπούα Νέα Γουινέα:

Σώοι εντοπίστηκαν δύο έφηβοι που εξαφανίστηκαν πριν δύο χρόνια-Νεκροί οι γονείς τους,

του ανταποκριτή μας στο Πορτ Μόρεσμπι, Πίτερ Ρότζερς.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο εφήβων ηλικίας δεκαοκτώ ετών που θεωρούνταν αγνοούμενοι επί δύο χρόνια μαζί με τους γονείς τους.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 14 Δεκεμβρίου 2018, κηρύχθηκαν αγνοούμενοι ο πιλότος και οι τρεις επιβάτες ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκε στον Αλέξη Αλεξίου, γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το αεροσκάφος, ένα δικινητήριο DHC-6-100 Twin Otter, που πιλοτάριζε ο Αλεξίου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο περίπου ώρες μετά την απογείωσή του από το Πορτ Μόρεσμπι με τελικό προορισμό το Σίδνεϊ και ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού το Μπρίσμπεϊν, δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε άδεια επιστροφής για προσγείωση. Δόθηκαν από τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας του Πορτ Μόρεσμπι οδηγίες, αλλά δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν έγιναν κατανοητές από τον πιλότο, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Αμέσως μετά το σήμα του αεροπλάνου, χάθηκε από τα ραντάρ. Περίπου τρεις ώρες μετά εκπέμφθηκε σήμα Mayday, αλλά δεν έγινε δυνατόν να καθοριστεί η ταυτότητα ή το στίγμα του αεροσκάφους που το εξέπεμψε. Τελικά, όπως απεδείχθη, ο Αλεξίου αποπροσανατολίστηκε λόγω της καταιγίδας και έκανε αναγκαστική προσγείωση σε μια απομακρυσμένη πλαγιά των κεντρικών υψιπέδων του νησιού, που κατέληξε σε συντριβή του σκάφους που κόστισε τη ζωή του ίδιου και τον αποκλεισμό των τριών υπολοίπων αγνοουμένων σε ένα απομακρυσμένο χωριό της μεθορίου, κατοικημένο από μια πρωτόγονη φυλή, η οποία βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε μέχρι και πριν από λίγες μέρες.

Ο εντοπισμός των δύο εφήβων αγνοουμένων

Τα δύο παιδιά –ο γιος του Αλέξη Αλεξίου και η κόρη της Ειρήνας Στεργίου, οικιακής βοηθού της οικογενείας Αλεξίου– εντοπίστηκαν σε απομακρυσμένο χωριό της Παπούα Νέα Γουινέα από αποστολή εξερεύνησης του National Geographic που πραγματοποιούσε έρευνες για την κοινωνιοβιολογία των τελευταίων πρωτόγονων φυλών στην περιοχή. Η αποστολή ήρθε αντιμέτωπη με μια αναπάντεχη ανακάλυψη, αφού ανάμεσα στους κατοίκους της πρωτόγονης φυλής εντόπισε τους δύο νέους, που ξεχώρισαν αμέσως από την υπόλοιπη φυλή, όσο κι αν είχαν προσπαθήσει να τους κάνουν ‘δικούς τους’ οι ντόπιοι, μυώντας τους στα έθιμα της φυλής τους, κάνοντάς τους μέχρι και τα τατουάζ-σύμβολά τους και έχοντάς τους υπό την προστασία τους.

Νεκροί οι δύο γονείς

Δυστυχώς, οι γονείς των παιδιών εντοπίστηκαν νεκροί. Σύμφωνα με πηγές, ο επιχειρηματίας βρήκε ακαριαίο θάνατο την ώρα του δυστυχήματος, ενώ η οικιακή βοηθός λίγους μήνες αργότερα έχασε τη ζωή της από δήγμα δηλητηριώδους φιδιού, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους

Τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έγινε δυνατόν μέχρι στιγμής να διαπιστωθούν. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού των δύο νέων, δεν υπήρχε καμία πληροφορία ότι η οικιακή βοηθός και τα δύο παιδιά επενέβαιναν στο αεροσκάφος του επιχειρηματία, καθώς η σύζυγός του, Μαρίζα Αλεξίου, είχε βεβαιώσει τις αρχές ότι ο σύζυγός της είχε ταξιδέψει μόνος με το αεροπλάνο του και είχε δηλώσει ότι η οικιακή βοηθός είχε εξαφανιστεί από το σπίτι αρπάζοντας και τον γιο της, μηνύοντάς την μάλιστα για απαγωγή.

Σήμερα η επιστροφή των εφήβων στο Λος Άντζελες μαζί με τις σορούς των γονιών

Αυτήν την ώρα επιστρέφουν οι δύο νέοι για να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία και να εγκατασταθούν στο σπίτι της οικογενείας Αλεξίου, μαζί με τη σύζυγο του επιχειρηματία και μητέρα του ενός εκ των δύο διασωθέντων.

Πλέον, δεν μπορούσα να καταλάβω τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Δυσκολευόμουν πολύ να προσαρμοστώ. Τι παραπάνω θα μπορούσε να επιθυμεί κανείς, αν είχε την υγεία του, νερό, φαγητό, ένα ζεστό σπίτι και τους αγαπημένους του ασφαλείς; Γιατί να θέλει κανείς πολλά σπίτια, ακριβά ρούχα, γρήγορα αυτοκίνητα και την προσοχή των άλλων στραμμένη πάνω του; Είτε έχεις μια γκαρσονιέρα είτε μια έπαυλη, η γεύση του καφέ είναι ίδια. Το να απολαύσεις τη στιγμή έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι μέσα σου, όχι με το τι έχεις γύρω σου. Ένιωθα πλούσια εκείνη τη στιγμή μόνο και μόνο επειδή ζούσα, την ίδια στιγμή που πάμπλουτοι άνθρωποι έψαχναν τρόπους να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερα πλούτη. Έβλεπα όλα αυτά τόσο ματαιόδοξα, που την καρδιά μου τσιμπούσε ένα αγκάθι απογοήτευσης. Φανταζόμουν διαφορετικό αυτόν τον κόσμο στον οποίο τόσο καιρό ονειρευόμουν να επιστρέψω. Ζούσα σ’ αυτόν μέχρι τα δεκαεπτά μου υπό την προστασία της μαμάς μου, και τώρα που είχα ενηλικιωθεί και γύρισα, μου φαινόταν πολύ ματαιόδοξος.

Παρ’ όλα αυτά ένιωθα ευτυχισμένη. Ξαφνικά, τα συναισθήματά μου έγιναν όμορφα, σαν να είχε σβηστεί καθετί αρνητικό, ως δια μαγείας, από το μυαλό μου. Ανυπομονούσα να γυρίσουμε στη μητέρα του Νίκου και χαιρόμουν που θα είχαμε έναν δικό μας άνθρωπο να μας βοηθήσει σε αυτήν την τεράστια αλλαγή της ζωής μας. Να μας καθοδηγήσει, να μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε. Νόμιζα πως όλες οι μαμάδες του κόσμου ήταν σαν τη μαμά μου.

Τρόποι παραγγελίας του βιβλίου:

Μπορείτε να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία, να το παραγγείλετε τηλεφωνικά με δωρεάν μεταφορικά στα τηλέφωνα 2314037484 ή 6977853682 και επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε online από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ελκυστής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://elkistis.gr/product/%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%AE/

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Βιογραφικό

Η Γιώτα Μπατιστάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1993. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει παρακολουθήσει σειρές μαθημάτων σχετικά με τη δημιουργική γραφή και το life coaching και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Αγαπούσε τα βιβλία και το διάβασμα από πολύ μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας ανακάλυψε ότι αγαπά εξίσου και τη συγγραφή. Το μυθιστόρημα Αθώα Ενοχή από τις Εκδόσεις Ελκυστής είναι το δεύτερο βιβλίο της. Κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Ελκυστής Το Δώρο της Ζωής, που είναι το πρώτο της βιβλίο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250